Küsimus. 27.09.07 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Siuke küsimus, et kas ma pean muretsema selle pärast et mul ütleme viisakalt pepuagus või nii on siuke punn mis on valus, ta on siuke kõva või ma ei oska öeldagi. Kui pigistada on valus. Selline asi on mul teist korda no 3 aasta jooksul vb. Et mis see olla võib ? lihtsalt verevalumi taoline asi või midagi `?
Ette tänades.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kõige tõenäosem, et tgu on hemorroidide põletiku/tromboflebiidiga. Täpsemalt saaks vastata peale nägemist/katsumist.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Schlatteri tõbi

Tere! Mure Schlatteri tõvega kaitsevães olemine. Kas Teie arvate, et siinsed arstid peaksid korduvale arstliku komisijonile saatma sellega?
Kãidud on röntgenis, taastusravis, seal tehti magnetravi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu on ortopeedilise probleemiga, mina pelgalt üldkirurg.
Konservatiivne ravi seisnebki valuvaigistite=põletikuvastaste ravimite võtmises ja koormuse piiramises. Harilikult probleem laheneb teismeea ...

Loe edasi

Väga halb enesetunne ja taastumine pärast ussripiku operatsiooni

05.10 sattusin haiglasse kõhuvaluga ning selle tõttu eemaldati erakorraliselt pimesool. Pärast operatsiooni ärkamine oli raske, esines sisemine rahutus ning raske oli ärkamistoas olla. See läks üle, kui ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Päris tavapärane selliste vaevuste esinemine peale apendektoomiat ei ole. Üldjuhul peaksid vaevused järjest väiksemaks jääma. Kui Te oksendate välja kõik, mida sööte/joote, peaksite kiiresti pöörduma raviasutusse, ...

Loe edasi

Lipoomid

Tere
Olen kuulnud ,et kui lipoom ära lõigata ,siis võib neid juurde tekkima hakata. Mul oligi umbes 10a tagasi 1 lipoom sääre peal ,lasin selle eemaldada. Paar aastat hiljem tekkisid käevarre peale ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lipoomi eemaldamine ühes kohas ei ole põhjuseks, miks nad tekivad teistesse kohtadessse. Mõnel inimesel lihtsalt on soodumus nende tekkeks. Lipoomidest lahtisaamiseks vajalik perearstilt võtta suunamine ...

Loe edasi

Kasvajaantigeen

Tere,
Vereanalüüsi tehes avastati mul hiljuti kasvajaantigeen ca19-9 tavapärasest kõrgem väärtus (suurem või võrdne 27-ga). Ultraheliuuring ei näidanud mingeid muutusi kõhuõõnes, sapipõies, neerudes ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kasvajaantigeenid ei ole nii spetsiifilised, et minimaalne tõus üle normi tähendaks kohe kasvajat. Igasuguste põletike korral võib tekkida nendes näitajates anomaaliaid. Ka Teie vanus teeb kasvaja võimaluse ...

Loe edasi

Paistes ja valulik põlv

Tere!
Mure selline ,et paar päeva tagasi kukkusin ja väänasin oma parema jala põlve välja.samal päeval käisin ka emos tehti röntgen pilt diagnoosiks pandi põlveliigese ja sidemete luksatsioon distorsioon ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See, et trauma järgselt põlv paistes on, pole midagi imelikku. Põlve võib koguneda nii sünoviaalvedelik aga ka veri. Veri oleks mõistlik välja punkteerida. Soovitan uuesti pöörduda EMO-sse. Kompuuteri ...

Loe edasi

Meniski vigastus

Põlve operatsioon on tulemas,põhjuseks meniski vigastus.Põlvest on tehtud röntgen ja ultraheli uuring.Mind huvitab kas enne operatsiooni oleks vajalik teha ka MRT et täpsemalt vigastuse suurust hinnata ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimus ortopeediline, mina üldkirurg. MRT vajaduse peaks otsustama Teid opereeriv ortopeed. Artroskoopilisel operatsioonil peaksid meniski ja ka muud vigastuse olema kaunis hästi nähtavad. Kui vigastuses ...

Loe edasi

kannaluumurd

23 august- i hommikul paremale jalale astumine tuveva valu tõttu võimatu. Pöördusin EMO.sse.Seal tehtud röntgen ei näidanud valvearsti sõnul luumurdu.Kuna valu ja turse ei taandunud, siis sain aja kirurgile, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Täisväärtuslik toit on piisav. kahjuks imerohtusid pole olemas. Luukoe hõrenemine tekib inaktiviteedist - kui luu ei saa talle harjumuspärast koormust.

Loe edasi

valu

Tere!
Saatekiri kirurgile,paluksin enne Teie arvamust? 2017a. reiel,siseküljed,eriti põlvede siseküljel ,mõlemad käed,lümfisõlmed kaenla all põsed,otsaesine,pealael,silmakõrval-nagu naha alused 0,5mm ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi Teid kirurgina aidata ei oska. Peaksin seda kas dermatoloogiliseks või reumatoloogiliseks probleemiks.

Loe edasi

Schlatteri tõbi

Tere! Kas scatteri haigusega on kaitsevâes olemine kohustuslik? Kui raskusi kanda enam põlv ei kannata ja juba tavaline kõnd tekitab valu

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui Teil tõesti on Schlatteri tõbi, siis kaitseväes jätkamine on problemaatiline. See on pikaajaline iseparanev haigus, mis eeldab koormuse tugevat piiramist. Ei usu, et kaitseväes see sellisel määral ...

Loe edasi

Pimesoole haav

Tervist, 10 august oli pimesoole operatsioon, kõik oli tavapärane aga avastati meckel diverticulum ja tänu sellele on haav suurem, diverticulumiga ise midagi ei tehtud sellega oli kõik korras. Haaval endal ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Haava pehmeks muutumine võtab aega. Kirjelduse järgi on Teil kõik korras.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: