Paisete ambulatoorne avamine 21.08.06 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, mul on juba pikemat aega probleemiks paised, mida käin tihti haiglas avamas. Selliseid on mul lahti lõigatud juba 9. viimased 6 avati selle aasta juulikuu jooksul. praegu on mul taas 2 tükki kasvamas. Need tekivad kaenla alla ning uuringute käigus selgus, et põhjustajaks on stafülokokk. Olen pidevalt sellepärast ka antibiootikume sisse söönud ( umbes 3-4 kuuri aastas), kuid siis korraks tõmbavad tagasi ja ilmuvad mõne ajapärast taas. Perearst ja ka kirurgid midagi soovitada ei oska. Ise olen kaalunud verevahetuse tegemist, kuid ka seda ei taheta mulle teha. Oskate öelda, kas kuidagi ka peale antibiootikumide on võimalik nendest paisetest lahti saada? On ka mingit looduslikku ravi? See häirib eluviisi ja on valulik ning ebamugav. Kas on tõenäosus suur, et ma olen antibiootikumidele hoopis resistentne?
Ise olen 19 a-ne tütarlaps.
ette tänades.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Selline probleem ei ole väga haruldane. Põhjuseks on siin see, et iga kord lähenetakse probleemile kui ühekordesesse paisesse ja ei käsitleta haigust kui süsteemset viga. Stafülokokid ümbritsevad meid elus kõikjal, Teil on aga vastuvõtlikkus nende suhtes suurem (=vastupanuvõime nende mikroobide suhtes langenud). Antibiootikute suhtes saavad olla resistentsed mikroobid, mitte inimesed. Teie puhul oleks adekvaatse antibakteriaalse ravi kõrval vajalik tõsta ka Teie immuunsus (vastupanuvõimet) -vaktsineerimine, autohemoteraapia. Ka väga rangete isikliku hügieenireeglite järgimine oleks osa raviprotsessist.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Sabakont

Kas sabakondi valu ja palaviku (37,0-37,5) vahel võib olla seos? Kukkunud ei ole, põrutusi ei ole saanud. Töö on 50% istu 50% liikuv.
Seoses tööga pole ka hetkel Euraasia mandril. Kas selle probleemiga ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võiks olla pilonidaalsiinusega. See võib põhjustada selles piirkonnas mädapõletikkku, mille lahenduseks on mädakolde avamine. Kui ei avata, avaneb reeglina ka ise, kuid läbi kõrge palaviku ja valu. ...

Loe edasi

Alalõualuu probleem

51 päeva tagasi oli avarii. Diagnoositi frontoparietotemporaalluude kokkupuute kohas impressioonmurd, mis korrastati operatsiooniga. Hetkel kõik ilusti paranenud, kuid suu avamine on raske ning tekib pinge ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Aeg peaks seda parandama, kuid sellise raske trauma puhul järelkontroll Teid opereerinud arsti juures oleks kindlasti vajalik.

Loe edasi

Lümfisõlme operatsioon

Mul läheb tuttav lümfisõlme opile. Aga kuna ta ise ei taha sellest rääkida väga, siis küsiksin teilt: kui ohtlik on see operatsioon ja mis võivad olla selle tagajärjed? Veel sooviksin teada, milline on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Nii vähese informatsiooni alusel pole ammendavat vastust võimalik anda. Määrava tähtsusega on lümfisõlme paiknemise koht - pindmise lümfisõlme biopsia on ambulatoorne operatsioon, kõhukoopa lümfisõlme ...

Loe edasi

proktoloogia

kas enne arsti konsultatsioonile minemist on vajalik eritoitumine(uuringu jaoks)? ja ikka koos saatekirjaga?
kui pikad on järjekorrad üldse?
ja kas ravipuhul hoitakse haiglas ka või on kodune ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Konsultatsioonile minemiseks eritoitumine vajalik ei ole, küll aga on vajalik ettevalmistus uuringu puhul - selle määrab arst. Järjekorrad olenevad sellest, kelle juurde tahate minna ja mis hädaga ja kuhu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: