Narkoos 08.02.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Miks ei tohi enne narkoosi 6 tundi süüa ega juua?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Mao täielikuks tühjenemiseks loetakse 6 tundi peale sööki. Täis maoga ei soovitata plaanilist operatsiooni teha, kuna oksendamise korral, mis võib narkoosirohtudest tekkida, on oht oksemasside aspiratsioonile s.o. sattumisele hingamisteedesse. See on raske narkoosi tüsistus. Seega vastus on, et vältida võimalikke narkoosi tüsistusi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Laparoskoopia operatsioon

Tere. Mul perearst kuulis 10 aastat tagasi mu südames kahinaid. Ta saatis mind kardioloogi juurde, kes vaatas ultraheliga, et üks südame klapp laseb hästi väheke verd tagasi. See pidi olema kaasasündinud. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui see Teile tavaelus mingeid piiranguid ei sea, ei tohiks ka narkoosi ega laparoskoopilise operatsiooniga mingeid probleeme olla. Südamele narkoos halvasti ei mõju.

Loe edasi

Narkoosi mõju

Tere,
mul on tehtud viimase kolme aasta jooksul kolm üldnarkoosi. Kas on põhjust karta, et see võib mõjuda kuidagi minu üldisele tervisele? Millised võivad olla märgid, et narkoos on mind mõjutanud?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selliseid märke ei ole. On inimesi, kes on saanud kümneid narkoose paari kuu jooksul ja elavad edasi. Ilmaasjata loomulikult narkoosi teha pole vaja, kuid karta seda samuti pole mõtet.

Loe edasi

Narkoos

Tere.Käisin 3 päeva tagasi jalaveeni operatsioonil. Jalaga kõik korras. narkoos oli alakehale, tehti seljasüst.
Nüüd 2 päeva kodus olnud selg, kael ja õlad valutavad nii, et raske liikuda. Kas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks selline seljasüst, mida nimetatakse spinaalanesteesiaks, annab kuskil 10% mingid vaevused nagu Teil. Ega ise midagi väga teha saagi - tuleb lamada ja valuvaigisteid võtta, reeglina nädalaga valud ...

Loe edasi

Sapipõie eemaldamine

Tere. Mul avastati, et sapipõis on kive täis. Suunati konsultatsioonile Dr.T.Tiisleri juurde Pelgulinna haiglasse. Aga kus täpselt on parem teha seda opi? Äkki saate mulle soovvitada head kirurgi või siis ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Dr. Tisler on väga hea arst, tunnen teda isiklikult. Tema juurde võite julgelt minna. Kaasaegne narkoos ei ole nii kahjulik, et seda tasuks karta. Teie iga silmas pidades arvan, et muus osas olete terve. ...

Loe edasi

operatsioonijärgne taastumine

Tere.
Lähedasel inimesel oli raske operatsioon, millega kaasnes ka pikk narkoos. Peale toibumist on inimesel silmavaade hoopis teine, võõras ja hirmunud. Kas tegemist on mööduva nähtusega või tuleks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Oleneb kui kaua aega pärast operatsiooni Teie poolt kirjeldatud muutused esinesid. Kohe peale ärkamist on selline seisund loomulik, nädala- paari pärast peaks selline asi küll juba möödunud olema.

Loe edasi

Avariijärgne narkoos

Sõber sattus autoavariisse, mille tagajärjel tekkis sisemine verejooks. Tehti operatsioon kuid peale seda soovisid arstid jätta patsiendi narkoosi alla, at veenduda kuidas siseelundid tööle hakkavad (löök ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Narkoosi all hoidmise põhjuseks pole reeglina siiski soov vaadata, kuidas siseelundid tööle hakkavad, vaid vajadus hoida haiget hingamisaparaadi all - vigastsuste ja valu tõttu omahingamine ei taga korralikku ...

Loe edasi

Üldnarkoos

Mul on selline küsimus, et kas üldnarkoos mõjub kuidagi teisiti, või tuleb teha mingi teistsugune narkoos, kui suitsetada.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Suitsetamine on igal juhul kahjulik, sõltumata sellest, millist anesteesiat Teile tehakse. Suitsetamine pole otseseks vastunäidustuseks ühelegi anesteesiale.

Loe edasi

narkoos

Lp. doktor!

Olen 39.aastane. Hiljuti avastati munasarjakasvaja mis otsustatakse eemaldada laparoskoopia abil. Kas sel puhul on näidustatud narkoos?Või on võimalik see operatsioon ka ainult ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Laparoskoopiliste operatsioonide läbiviimiseks on reeglina vajalik siiski üldnarkoos. Kindlasti on see teoreetiliselt võimalik ka kohaliku tuimestusega, kuid sellega pole võimalik tagada täielikku valutustamist. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: