tsüst 17.02.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere. Olen 22-aastane naisterahvas. 4 aastat tagasi opereeriti mul "sabakondi" juurest tsüst. Nüüd on see tükk tagasi. Kas see võib muutuda halvaloomulikuks kasvajaks?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Päris välistada ei saa, aga vähe tõenäoline. Palju suurem võimalus on tsüsti retsidiiv. Peaksite end kirurgile näitama.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

põlve tsüst

kas põlve tsüst võib muutuda ohtlikuks kui jätta ravimatta

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Oleneb kus see paikneb ja kui suur ta on. Tegu ka ortopeedilise probleemiga, mis pole minu eriala.

Loe edasi

Tsüst

Tere, lõigati lõualuu seest tsüst ja sooviks teada et kas alkoholi tarbimine on mingi aeg keelatud ?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peale igasugust operatsiooni on alkoholist hoidumine vajalik kuni haava paranemiseni s.o. vähemalt 2 nädalat.

Loe edasi

tsüst

tere.jaanuari kuus opereeriti tsüst pöidla liigese pealt.see oli valulik ja kasvanud üsna suureks.olin sinisel lehel 3 nädalat,sest töö on füüsiline ja kätt liigutada oli valulik.kuid 1,5 kuu pärast oli ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pole päris minu eriala. Soovitaksin Teil pöörduda Tartu Ülikooli Kliinikumi ortopeedi konsultatsioonile kui oma maakonna arstidelt abi ei saa.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: