Veresoon 18.08.22 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Mul on selline mure, et sooja või kuuma ilmaga paistetab jalapeal olev veresoon ülesse.Jaheda ilmaga tõmbub tagasi. Kas on võimalik midagi ette võtta kirurgiliselt, kuna esteetiliselt väga kole.Teised veresooned ka paistavad naha alt välja. Aga see üks on just eriti silmatorkav.

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!


Tegemist on normaalse pindmise veeniga, mis asub sellises kohas, kus teda on hästi näha. Seda võib korrigeerida, kuid tegemist on kosmeetilisel eesmärgil korrektsiooniga.


Veronika Palmiste
veresoontekirurg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Jalal muna

Tere, kuskil kuus nädalat tagasi tekkis sääremarjale nahaalune muna mis oli katsudes valus. Vahepeal hakkas natuke paremaks minema aga siis jälle halvemaks. . Pöördusin perearsti poole ja tehti vereproovid, ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Ei oska kahjuks midagi juurde lisada ning ma tegelikult ei saa aru, miks oma küsimust veresoontekirurgile suunate.


Veronika Palmiste
veresoontekirurg

Loe edasi

süda

kui pulss läheb 125 kanti läheb enesetunne väga halvaks

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Oletan, et Teil on tegemist kodade virvendusarütmiaga, süda peksab liiga kiiresti. Vajalik on raviskeemi muutmine, nii, et süda ei rabeleks, lööks 80-90 x min ja vererõhud oleksid normis. ...

Loe edasi

vererõhk

Tere.
Olen 56kg ja 162 cm.pikk 59 a naine.
Mõõdan kodus vererõhku.Pidevalt on erinevus mõlemil käel.
Paremal käel on vererõhk kõrgem, kui vasakul
Täna oli paremal 100/70/67 vasakul ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Vererõhud võivad erineda nii ühel käel korduvalt mõõtes kui ka erineval poolel mõõtes. Erinevatel mõõtmiste vahe tuleneb ka nn mõõtmisveast. Mõlemal käel näidud on normi piires, isegi ...

Loe edasi

Veresoonte lupjumine?

Tere! Kas surinad talla all ja vahest alajäsemetes viitavad veresoonte lupjumisele? Kui käia kuuma dušši all siis peale seda pikalt keha tulitab ja torgiks nagu nõeltega!!! Ka menstruatsiooni alguses eriti ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Teie perearstil on õigus - ilmselt on tegemist ikkagi radikuliidiga. Kuna olete füüsiliselt aktiivne, siis on õige arst Teie jaoks taastusraviarst. Kuna perearst on samal arvamusel, ...

Loe edasi

24h südame aparaadi vastus

Vastus oli selline. Mida see kokkuvõtteks tähendab
Siinusrütm keskmine ööpäevane pulsisagedus 83 korda minutis (minimaalne 48 korda
minutis, maksimaalne 150 korda minutis). 7 % ajast fr. alla ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Siinus rütm on normaalne südame rütm. Kirjeldatud on südame löögisagedus ööpäeva jooksul. Kas 589 isoleeritud SVES on tõene? SVES on supraventrikulaarne ekstrasüstoli lühend, mis on ...

Loe edasi

veenilaiendid

tervist olen 24a noormees ning paar aastat tagasi avastati mul veenilaiendid . viimasel ajal on nad kiiresti arenema hakanud . kuna mulle meeldib ka jõusaalis käia siis arvan ka sellepärast . olen käinud ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Pildil on kosmeetilised veenilaiendid. Muu jutu kohta ei oska kommenteerida, sest ei ole Teie haiguslooga kursis.
Kosmeetilise veenilaiendi olemuseks on see, et elu jooksul ...

Loe edasi

Põrnaarteri anerüsm

Tere!
Käisin nädal aega tagasi põrnaarteri anerüsmi tõttu kirurgilisel protseduuril. U 3 päeva pärast hakkas alakõht valutama. Valu ei ole tugev, aga kõht on enamasti pinges (äge kõht), esinevad ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Kaebustel võib olla erinevaid põhjusi, mida siin kommenteerida ei saa. Soovitan ühendust võtta varem tegelenud kirurgiga või siis pöörduda vastava haigla EMOsse.


Loe edasi

Labajalgade ja säärte tugev paistetus ligi 1,5 kuud

Mõlemal jalal tugev paistetus .Sääremarjad nagu jalgpallid ja kõvad.
Paistes ka varbad.Sääre pealt pisted aegajalt.Punetus ja nagu oleks naha all villiline .Ultraheli tromboosi ei näidanud ,oli ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vajalik oleks südamepuudulikkuse uuringud- ehhoKG, analüüs proBNP jt. Need korraldab perearst, siis edasine ravi.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Vererõhk päeva ajal kõrgem/halb enesetunne

Tere! On olnud kehv enesetunne juba eelmise aasta oktoobrist. Aasta algusest peale olen hakanud jälgima vererõhku isikliku aparaadiga. Olen palju uurinud selle aja jooksul ja norm rõhk peaks jääma 120/70 ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan pika ja usaldava kirja eest. Teie vererõhk on niiöelda piiripeal, seda ei pea tingimatta ravimitega mõjutama. Eriti kui ööpäevane uuring oli normis. Seostan Teie vaevuseid ärevuse-meeleoluhäirega, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: