Täppverevalumid jalasäärtel 30.07.19 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Pärast pikemat rahulikku kõndimist (3-4 km näiteks näitusel, jalutuskäigul) jalasäärte siseküljele tekkinud täppverevalumite punased laigud. Valu ei tee, nahapind muutunud pole. Perearst arvas, et kapillaarid lasevad läbi, eluohtlik ei ole, ravi ei osanud soovitada. Kas peaksin kõndimisest hoiduma või on muud abi? Seelikuga on inetu vaatepilt.

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!

Soovitan alustada kompressioonravi kogu jala ulatuses. Saate esmase suka/sukkpüksid osta apteegist, võite alustada nõrgemast tugevusest, millega saate hakkama. Kui kaebused sellega leevenduvad - punetav laik sääre alumises kolmandikus ei teki, on mõistlik arutada veresoontekirurgi vastuvõtule saatmist läbi e-konsultatsiooni.

Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

sinikad ja täppverevalumid jalgadel

Tere!

Umbes pool aastat tagasi, aasta alguses tekkis kintsule ca 10 cm pikkune ja 5cm laiune lööve, mis koosnes pisikestest täppverevalumitest. Umbes pooleteise nädalaga kadus lööve iseenesest. ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Arvestades kirjeldust, pole õnneks tegemist veresoontekirurgilise haigusega - see tähendab, et pole operatsiooni, mida Teile selle kaebuse puhul soovitada. Kindlasti oleks mõistlik ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: