Nutcracker sündroom 27.11.17 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Tere.
Mul avastati selle aasta alguses "Kompuutertomograafia kontrastaine" uuringuga "nutcracker sündroom".
Arstile minek sai alguese sellest, et 2015 suve alguses algasid minestushood, öösiti just(tugev valu kõhus, wc-sse minek, kõhulahtisus, õhu puudumine ja enesetunde halvenemine ning kõigelõpuks minestus, mis kestis mõni sekund, hiljem ülim väsimus). Lasin perearstil end kuskilegi saata. Alguses saatis neuroloogi juurde, neuroloog omakorda siis gastroenteroloogi juurde, kes siis tegi endast kõik oleneva, et teada saada mis tekitab neid jubedaid minestushoogi. Lasi kõik proovid teha, UH uuringud ja siis lõpuks kompuuter-uuring, kus siis see haigus avastati. Kuna tema sellel alal ei tegele, siis saatis mind Tartusse veresoonte kirurgi juurde selle aasta alguses- veebruaris, seal käidud, siis öeldi, et jälgiksin end pool aastat ja siis uuesti septembris vastuvõtule minna. Aga märtsis algasid mul vasakus küljes valud, mis on ausaltöeldes väga häirivad ja segavad. Andsin ka sellest arstile teada. Kui ma septembris uuesti sinna läksin siis öeldi, et panevad uuesti kompuuter-uuringu kirja ja see siis pidi olema alles hiljuti(nov. lõpus) aga seda uuringut mulle ei tehtud, kuna mul on see tehtud juba Pärnus ning haigus diagnoositud. Läksin siis tagasi arsti kabinetti ja teatati, et panevad jälle uue uuringu(MRT), mis siis on ilma kiirguseta. Aga alles jaanuaris. Minu jaoks tundub see lihtsalt kuidagi "aja venitusena", et midagi teha ei taheta, kuigi valud olid, on ja jätkuvad. Kogu aeg ootan umbes paar kuud, et midagi jälle tehtaks, kuigi diagnoos on olemas. Viimased korrad Tartus käigud on olnud lihtsalt mitte midagi ütlevad, kuna käin kaugemalt ka, siis ju tahaks juba edusamme kuulda aga ei, iga kord maha visatud aeg ja raha..
Arst ka ise mainis, et ta ei tahaks mulle seda operatsiooni väga teha, kuna ma noor. Milleks siis venitada uuringutega, kui midagi ei tehta. Probleem seisneb ka selles, et ma ei saa, ei julge kuskile minna ega midagi teha.Ka tööl oli teinekord sellest tingituna halb olla ja väga raske. Kunagi ma ei tea millal see hoog tuleb. Kuna olid elukaaslasega plaanid minna Austraaliasse tööle ning reisima, siis ma ei julge ka seda suurt reisi ette võtta, just tänu sellele, et ma ei tea mis seal juhtuda võib ning kas ma tänu sellele haigusele üldse saaksin minna. Oleksime ilmselt juba läinud, kuid see lõputu arstil käik hoiab meid kinni.. Hirm iga asja ees on suur ning Ühesõnaga ma olen väga nõutu. Loodan, et kiri väga segane pole ning mõistate minu muret.

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!

Saan aru, et Teid häirib, et Teie kaebustele ning haigusele ei ole ühemomentset lahendust. Kahjuks on see paljude haigustega - diagnoosimine ning ravi võtab alati rohkem aega, kui patsient sooviks. Kirjelduse järgi on minu arvates kõik Teid käsitlenud arstid püüdnud Teid aidata, et leida kaebustele põhjus, mida korrigeerides saaksite elada kaebusteta. Saan ka sellest aru, et olete sellest konsulteerimise ringist väsinud, kuid minu arvates on siiski parem, et pigem on rohkem kaalutud, mitte mingit poolikut lahendust pakutud.
Soovitan siiski vastu pidada ning jätkata juba käsitlevate kirurgidega - nad on teinud suure töö ära ning tõesti otsivad Teile parimat lahendust. Oma kahtlustest ja frustratsioonist julgustan samuti enda peamise raviarstiga rääkima - arst saavad aru kroonilise haige muredest ning oskab Teid lohutada ning anda selgitusi konkreetsetele küsimustele.

Tervitades,
Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Veresoontega seoses

Tere, mul selline kûsimus et millest see on et mul jalad valutavad ja tekivad sinikad kuigi ise ei mäletaks et oleks ära löönud? Sûnnitusest mööda 2,5kuud ja peale sûnnitust on hakkanud jalad valutama ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Veresoontega need kaebused seotud ei ole. Soovitan hematoomide suhtes ennast jälgida - kui see on uus muutus ning väga häirib, rääkige uuesti oma perearstiga. Kui hematoomid tekivad ...

Loe edasi

paistes ja valulikud varbad

Mida saaks ette võtta,et varbad saaks korda ja tagasi tööle.

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Teie haigus on reumatoloogiline haigus ning veresoontekirurgiaga sellel õnneks seost ei ole. Soovitan perearsti/reumatoloogiga arutada sobivat raviskeemi - see ongi väga ebameeldiv ...

Loe edasi

torked jalgades

Torked jalgadesse ja säärtesse, eriti istudes ja pikali olles. Nüüdseks ka kätesse ja kõhule, kõige õrnem koht aga suur varvas, mis paneb võpatama ja öösel ärkama.Pisikesi veresooni jalgadel näha, suuri ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Arvan, et kõik need kaebused ei ole ühest ja samast asjast - eriti, kui suure varba valu on nüüd alles lisandunud. Palun minge ennast uuesti perearstile näitama - eriti kui see valutav ...

Loe edasi

väike mure

Tere!
Kas oled saanud selgust tehtud uuringutest!

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Kui Teil on jäänud käsitlus pooleli, siis palun kirjutage mulle veenilaiendid@gmail.com

tervitades,
Veronika Palmiste

Loe edasi

Veenilaiendid ja rasedus

Tere päevast,

Eelmise raseduse teises pooles tekkisid ühele jalale kaks veenilaiendit- üks reiele ja teine kubemesse. Pigem olid need iluvead ja vaevusi polnud.

Nüüdse rasedusega ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Raseduse puhul on ootuspärane, et veenilaiendid jalgadel lähevad suuremaks. Kuid, ilma paanikata, reeglina lähevad veenilaiendid pärast rasedust ning imetamise lõpetamist oluliselt väiksemaks. ...

Loe edasi

VALULIK JA TURSES VEENIKOGUM SÄÄREL

Aegajalt tekib ja vaibuv valulik ja paistes veenisölm säärel ja hüpeliigese kohal lillaka varjunduga valulik kogum. KAS PEAN NEID KANNATAMA KUNI SURMANI...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Veenilaiendite haigus on krooniline. Kompressioonravi (kompressioonsukk või -sukapülksid) on kohustuslik ning peab olema regulaarne. Ükski geel, määre ega ka tablett ei ole imerohi ...

Loe edasi

Süvaveeni tromboosi ravi

Tere!
Laupäeval (30.09) diagnoositi mul EMO-s rekanaliseerunud süvaveeni tromboos vasakus sääres. Pöördusin, kuna jalg oli selleks ajaks väga kõvasti valutama hakanud (kannakõõluse piirkond, säära ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Palun pöörduge oma küsimustega uuesti perearsti konsultatsioonile, ilmselt jäid Teil mõned asjad üle küsimata või arusaamatuks. Mina küll täidaks määratud ravisoovitusi, vastasel korral ...

Loe edasi

Venoosne malformatsioon

Vasaku käe 4 sõrmel venoosne malfarmatsioon ja vaariksid. Kasvaja läheb vaatamata kompressioonkinda kandmisele ja hoidmisele suuremaks. Ravi põhimõtteliselt ei ole. Arst rääkis süstidest, mida tehakse ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Soovitan pöörduda käekirurg, dr. Andrus Metsa vastuvõtule konsultatsiooniks. Dr. Metsa võtab vastu Tartu Ülikooli Kliinikumis. Tema käest saadud arvamus peaks olema kõige adekvaatsem ...

Loe edasi

süvaveenide põletik

Tere!
Raskustunne, väsimus ja valu jalgades algas 03.sept. 05.sept panin ennest perearsti juurde järjekorda , sinna saan 14 sept-l.Aga mul on selline hädaolukord. Poja pere elab Kanadas, sinna on ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Kui oma küsimuse all mõtlesite, kas tegemist võiks olla süvaveenitromboosiga, siis kirjeldatud kaebused küll sellele ei viita. Kui kaebused lähevad hullemaks, on mõtet uuesti oma perearstile ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: