Veenulaiendiga jalg valutab 17.08.15 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Tere,
Mul on olnud lapsest saadik vasakul säärel 5 cm veenilaiend. Aastatega on see suurenenud ja nahapinnast kõrgemale kerkinud. Viimasel ajal aga valutab jalg mitte ainult õhtuti vaid ka hommikuti ja eriti istudes või seistes, kõndides aga mitte. Valu on selline vaevav ja nagu kõrvetaks seest. Ja valutab mitte konkreetselt see koht, kus veenilaiend on vaid ka ca 10 cm kõrval, jala pealt.

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!

Eristaksin kahte asja Teie puhul - veenikomu, mis on olemas olnud aastaid ning valusündroomi, mis võib olla põhjustatud erinevatest patoloogiatest lisaks varikoosile.
Kui soovite valusündroomiga tegeleda, soovitan esmalt pöörduda TAASTUSRAVI ARSTI vastuvõtule perearsti saatekirjaga, et täpsustada, mis on tõenäoline valusündroomi põhjus ja tegelda selle likvideerimisega. Kui eelkõige häirib veenilaiend jalal visuaalselt, siis oleks tõesti mõistlik pöörduda kirurgi poole. Eesti Vabariigis tegelevad lisaks veresoontekirurgidele varikoosiga ka üldkirurgid, nii et peaksite saama suhteliselt kergelt soovitud vastuvõtule. Palun ärge siis olge üllatunud kui Teile seal vastuvõtul pakutakse agressivsemaid lahendusi kui ainult suka kandmine - Te ju pöördutegi selleks kirurgi konsultatsioonile.

Tervitades,
Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

vasaku jala sääre haavand 12 kuud olen perearsti juures korduvalt käinud

jalg veritseb valutab

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Palun kirjutage veenilaiendid@gmail.com, saame kokku leppida, kuidas edasi tegeleme.


Veronika Palmiste

Loe edasi

Süvaveeni tromboos ?

Tere!

Üle nädala tagasi väänasin hüppeliigese välja, erakorralisest öeldi, et sidemete osaline rebend ja pandi kipsi (öeldi 10 päeva ja siis võta ise maha)
Ligi nädala möödudes aga ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Teie probleem on ikkagi otseselt saadud traumaga, vajate ortopeedi konsultatsiooni. Kõige mõistlikum on pöörduda traumapunkti Teile sobiva haigla juures või minna ortopeedi tasulisele ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: