kusiti 01.12.06 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere,

Kusiti lõpus, seespool on väike punetus paista ning urineerimis häired. Uriin ei tule kerge vooluga, vaid nagu miski takistaks või oleks ees... kui aga juba tulema hakkab siis eriti mingeid probleeme ei ole. Vahepeal on ka nii, et väga palju ei tule korraga... samuti on ka väike kipitus, kuumab vahepeal. Valus ta nüüd ei ole nii, aga ebamugav veidi küll. Vanust 17, mis võivad olla võimalused? Kas kusiti põletik ning kas on raske ravida?
Ette tänades

Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
võib küll olla tegu kusiti põletikuga. Arsti juures tuleks võtta kusitist külvid ja ravi on antibiootikumide või seenevastaste rohtudega vastavalt külvi vastusele.
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

probleem

olen 19. a tüdruk. mul pidev kipitustunne kusiti suudmes, hullemaks läheb see peale vahekorda. kuidas sellest lahti saaks? see kestab vahelduva eduga juba kuid.

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
tegemist ilmsesti kusiti põletikuga. Peate pöörduma perearsti või naistearsti vastuvõtule, kes võtab proovid ja teostab vastava ravi.
Ülo Zirel

Loe edasi

Milles probleem ?

Tere! Lugesin siinseid küsimusi- vastuseid, kuid otseselt enda murele vastust ei leidnud. Intensiivse vahekorra järel on pissimine seotud põletava valuga, kuid WC-s käin endiselt 3-4 korda päevas. Nagu ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
jah, kusiti põletik e. uretriit on eraldi haigus, esineb nii meestel kui naistel.
Ülo Zirel

Loe edasi

Kusiti ots kipitab

Tere härra dr.Ülo Zirel

Mul on üks väike küsimus, nimelt kusiti ots vahete vahel kipitab ( umbes 3 nädalat ).
Urineerimisel valusid ei esine.
Öelge palun, et kas on midagi tõsist ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere Kalev,
midagi tõsist tõenäoliselt pole, arvatavasti mingi põletik. Kui ise üle ei lähe või häirib oluliselt, peate pöörduma perearsti või meestearsti poole.
Ülo Zirel

Loe edasi

neerukivi

Kas see on normaalne, et neerukivi üritatakse kusiti kaudu eemaldada ilma tuimestuseta ja ilma patsienti eelnevalt informeerimata, et see on väga valus?

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
ei ole.
Ülo Zirel

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi