Kas midagi tõsist? 28.04.14 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere, olen 18 aastane tüdruk. Olen 163cm pikk ja hetkel 44-45 kg. Tavaliselt on mu kaal olnud 48-49, kuid nüüd viimasel ajal on kaal hakanud langema ja see teeb mulle muret. Söögiisu pole ka, söön ainult siis kui kõht väga valutama hakkab aga siis ka hästi natuke, sest isu nagu pole üldse. Samuti olen pidevalt väga väsinud, isegi siis kui midagi eriti ei tee. Pidevalt on valud kõhus, eriti seal rinnakorvi all, nn "kolmnurgas". Vahest on valud ka munasarja piirkonnas, eriti paremalpool alakõhus.
Arsti poole pole veel pöördunud, kuna ei tea kas see on ikka probleem.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Võttes arvesse teie kirjas toodud kaebusi peaksite pöörduma nii perearsti kui günekoloogi vastuvõtule. Olete tugevas alakaalus ning vaja on selgitada, mis on selle põhjus. Väike kaalunumber ja puudulik toitumine ainult süvendavad kaebusi kui ka väsimustunnet.
Parimatega,
dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Päevane kalorihulk

Tere!

Olen uurinud internetist soovitava päevase kalorihulga kohta ja katsetanud ka vastavaid kalorikalkulaatoreid, kuid info tundub üsnagi vastandlik. Olen 32-aastane naine, pikkus 167 cm ...

Artur Minenko

Vastas dr Artur Minenko

Tere!
Teie peamine eesmärk on põletada rohkem kaloreid kui tarbite. Parim võimalus teie jaoks on madala kalorsusega dieet, mis koosneb peamiselt valkudest (75% loomset ja 25% taimset) suhtega 50% ...

Loe edasi

Treening ja toitumine

Tere!

Milliste järgmiste toidulisanditega peaks ettevaatlik olema või üldse välja jätma?

a) Beeta alaniin
b) C60+ Anabol Elite Testo, testosteroonitõstja
c) Creatine ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Ma ei näe vajadust ühegi kirjas toodud toidulisandi kasutamiseks kui toitumine on tasakaalus. Kirjas toodud hormonaalset tasakaalu mõjutavate toidulisandite kasutamine võib olla õigustatud ...

Loe edasi

Toitumine gastriidiga

Tere
Mul diagnoositud hemorraagiline gastriit.Palun soovitusi milliseid toiduaineid tohin kindlasti süüa ja millise id mitte.Kas puuviljad lubatud.Kui siiis millised.Kui kaua peaks dieet kestma.Oman ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.

Dieet ei sõltu vaid ühest diagnoosist vaid tervisest laiemalt kui ka eluviisist. Soovitan pidada nädala-paari jooksul toidupäevikut ja teha märkmeid enesetunde kohta. Nii leiate parimal ...

Loe edasi

HepyAbG

Tere! Kirjutan teile sellise murega, et mul on Helikobakteri infektioon ja mulle kirjutati välja Helipak A ja mu tervis on väga nõrgaks jäänud ega jaksa isegi tööd teda. Mul füüsiline töö ja olen nüüd ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.

Kui ravimi tarvitamisel tekivad kõrvaltoimed, tuleb need läbi arutada oma raviarstiga. Samuti kui ravi tulemused. Siin kirja teel soovitusi anda ei saa. Võimalik, et vajate mingeid lisauuringuid.
Loe edasi

Funktsionaalne düspepsia

Tere, olen 34 aastane mees, 9 kuud tagasi algasid seedeprobleemid, täiskõhutunne peale söömist,
Praegu tunnen kõhus närivad kerget valu peaegu terve päeva vältel, parem on liikudes ja keskendudes ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Normaalse seedetegevuse taastumine võtab aega. Isegi kui jälgite toiduvalikuid ning teie eluviis on paranenud ei tule oodatud tulemused koheselt. Kirja põhjal saan aru, et tervis on juba paranenud, ...

Loe edasi

Kas maks läbi

Alkohol püsib veres liiga pikalt, tõenäoliselt väljaauramiseni. 2 õlle või pitsi joomine annab tunda ülejärgmisel päeval pohmakaga, nagu oleks joodud liiga palju ja pikalt. Samuti pole tunda tavalist kõhu ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Olete saatnud küsimuse kaks korda ja sellele sai eelnevalt vastatud.
Parimatega, dr. Ehala

Loe edasi

Kas maks läbi

Alkohol püsib veres liiga pikalt, tõenäoliselt väljaauramiseni. 2 õlle või pitsi joomine annab tunda ülejärgmisel päeval pohmakaga, nagu oleks joodud liiga palju ja pikalt. Samuti pole tunda tavalist kõhu ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Milline on teie maksa seisund saab kindlaks teha lihtsa vereanalüüsiga ja vajadusel ultraheli uuringu abil. Kirja põhjal selle üle otsustada ei saa. Seega soovitan teha tervisekontroll oma ...

Loe edasi

Väikesed villid

Tere!

Ma ei tea kelle poole pöörduda sellega, et minu sõbral on kaenla ääre juures vesivillid ja need on nüüdseks juba seljapealnatukene, parema käe käsivarrel ning rinnapeale tekkisid justkui ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.

Vastus on küll venima jäänud, kuid kui te pole siiani arsti juurde pöördunud, siis tasuks alustada perearstist, kes vajadusel saab suunata eriarstile. Võimalik, et sõber vajab mingeid ...

Loe edasi

Kaalu langetamine

Tere.Olen 31 aastane naine,kaalun 90 kg.Juba 14aastat on kaaluga probleeme, iga aastaga mul kaal tõuseb ja tekivad jalgade peale aina rohkem verisoone nähtavaks.see on kohutav. mul on 2 last 10 a ja 7 ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.

Kiri on küll põhjalik, kuid selles puuduvad andmed pikkuse kohta ehk pole võimalik arvutada kehamassi indeksit. Toitumissoovituste tegemiseks tuleb aga analüüsida toidupäevikut. Liikumine ...

Loe edasi

Liigne söömine

Tere

Mul on probleeme söömisega. Võin süüa 2-3inimese eest ja söön kiiresti ning kogu aeg teen trenni ja tööon väga liikuv ning olen toitumispetsialisti poole poordunud ning alati läheb käest ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.

Võimalik, et vajata pikemaaegset nõustamist harjumuste muutmiseks. Samuti võib olle tegu teatud tüüpi söömishäirega, mis võib vajada psühholoogilist nõustamist. Seega soovitan pöörduda ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi