Kas midagi tõsist? 28.04.14 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere, olen 18 aastane tüdruk. Olen 163cm pikk ja hetkel 44-45 kg. Tavaliselt on mu kaal olnud 48-49, kuid nüüd viimasel ajal on kaal hakanud langema ja see teeb mulle muret. Söögiisu pole ka, söön ainult siis kui kõht väga valutama hakkab aga siis ka hästi natuke, sest isu nagu pole üldse. Samuti olen pidevalt väga väsinud, isegi siis kui midagi eriti ei tee. Pidevalt on valud kõhus, eriti seal rinnakorvi all, nn "kolmnurgas". Vahest on valud ka munasarja piirkonnas, eriti paremalpool alakõhus.
Arsti poole pole veel pöördunud, kuna ei tea kas see on ikka probleem.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Võttes arvesse teie kirjas toodud kaebusi peaksite pöörduma nii perearsti kui günekoloogi vastuvõtule. Olete tugevas alakaalus ning vaja on selgitada, mis on selle põhjus. Väike kaalunumber ja puudulik toitumine ainult süvendavad kaebusi kui ka väsimustunnet.
Parimatega,
dr.Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Toitumine eeldiabeedi puhul

Tere!
Olen 53a naine, 178 pikk, kaalun 85 kg. Glükohemoglobiini tase on normi ülemisel piiril. Soovin tasapisi kaalu langetada ja toitumisega veresuhkru taset kontrollida. Tarvitan arsti soovitusel ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Soovituste andmiseks tuleks enam teada nii teie eluviisi kui praeguse toitumise kohta. Oluline pole ainult, süsivesikute-valkude-rasvade vahekord, aga ka see, millistest toiduainetest need ...

Loe edasi

Kõhust vabanemine

Tere,mind on juba mitu aastat häirinud kõht ja tahaks kuidagi siledamat kõhtu aga sooviks nõu või soovitusi et mida süüa?

Artur Minenko

Vastas dr Artur Minenko

Tere päevast, kõigepealt alustuseks oleks mul vaja teie mõõte: pikkus, kaal, rinna ja talje ümbermõõdud. Aga rusikareegel tasakaalustatud toit, 4-5 korda päevas, kõige suurem portsjon lõunaks, siis suuruselt ...

Loe edasi

Liposomal Glutathione

Tere,

Minul on küsimus seoses ühe konkreetse toidulisandiga/antioksüdandiga - Liposomal Glutathione ning selle võimalikust kahjulikust mõjust südamele.

Glutathione on antioksüdant, ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.

Nagu oma kirjas mainite on glutatiooni näol tegu tugeva antioksüdandiga, mis osaleb meie kudede ja organite kaitses. Glutatiooni toodetakse maksas ning mitmekülgne toitumine peaks meile ...

Loe edasi

Toit hakkab vastu

Tere!
Mul on selline mure, et viimased nädalad ei lähe enam ükski toit alla, mitte ükski toit ei istuda ega midagi. Isegi kui alguses natuke läheb, siis hästi ruttu hakkab vastu ja paha ning ei taha ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Selliste seisundite taga on sageli stress või üleväsimus. Esmaselt soovitan mõelda sellele ja kui nii on, siis püüda leida lahendus probleemile. Kui isutus püsib, tasuks konsulteerida oma ...

Loe edasi

K2 vitamiin

Tere. Minul selline küsimus,et mul on toidulisand K2 (seakhulgas ka D vitamiin) On öeldud, et K2 vitamiin on sobilik liigeste haigustele (minul on), et kuna mul vererõhk kõrge ja kasutan ravimit ja olen ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
K2 vitamiini veenev efekt liigeshaiguse ravis on küsitav, siin võib olla tegemist osava telefonimüüjaga.
Liigeshaiguseid on erinevaid ja kõik nad vajavad isemoodi ravi.
Hea koostöö ...

Loe edasi

Rasedus ja veresuhkru muutused

Tere!

Kas saaksite mind veidi suunata või aidata?
Nimelt olen hetkel 27-ndat nädalat rase, viimastel päevadel on pidev väsimus tunne ja tunne nagu koheselt hakkaks ninast verd tulema.

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Rasedusega seonduvalt võivad isud muutuda ja mõningane maiustamine pole ju keelatud kui muus osas on toitumine mitmekülgne. Soovitan süüa regulaarselt, aga pigem siis väiksemate portsjonite ...

Loe edasi

Kaal

Tere! Ma olen 11 aastane tüdruk ja kaalun 40kg ja ma olen 156cm pikk. Mu toitumine on väga eba regulaarne(nägin ja söön üle) ja tunnen ennast alati väga suurena. Kas ma olen ülekaaluline? Ja kas ma peaks ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Vanuse ja kasvu kohta on tegemist normkaaluga. Pigem on tegu aga väikese kaalu, mitte ülekaaluga. Selleks et vältida probleemide tekkimist on oluline süüa regulaarselt, toidukordi vahele jätmata. ...

Loe edasi

Loomsete toodete hulk igapäevases toidus

Tere! Olen lugenud suurte väljaannete lehekülgedelt, et keskmine Eesti inimene sööb liiga palju liha. Koolist on kõrvu jäänud kuidas liha pole kõige jätkusuutlikum toiduaine maailmas. Ma ei soovi hakkata ...

Artur Minenko

Vastas dr Artur Minenko

Tere!
Loomse valgu osakaal peab koolilapse menüüs moodustama 60% ööpäevas söödavatest valkudest. Ööpäevane norm valku 14-17 aastasele - 2-15 g. Ma sain aru, et olete 15 aastane.
Laste ja noorukite ...

Loe edasi

Ülekaalusisus.

Tere!
Olen 35 aastane, kasv -158, kaal hetkel 73 kg. Võtsin juurde viimasel kolme aasta jooksul. Eluviis ei ole muutunud. Probleemi tekkitamise ajal kohe hakkasin pidama dieete, kuid see ei aidanud. ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kuigi toitumisel ja kehalisel aktiivsusel on oluline roll, võivad kaalulanguses rolli mängida ka vaimse tervise kui uneprobleemid.
Kui teie treener pole otseselt toitumisnõustaja, siis ...

Loe edasi

Piimasegu temperatuur ja imiku koolikud

Tere
Küsin, kas piimasegu temperatuur mõjutab kuidagi imiku koolikuid ehk kas toasooja piimasegu andmine tekitab rohkem gaase kui kehatemperatuuril piimasegu?
Tänades!

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,


Kindlast seost piimasegu temperatuuri ja koolikute vahel ei peaks olema, kuid üldine soovitus on anda imikule kehatemperatuuril piimasegu.

Heade soovidega,
Kjulge

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi