Hiv test 01.12.15 / Suguhaigused

Külastaja küsib:

Olin nüüdseks üle 6 kuu tagasi võõra inimesega seksuaalses vahekorras. Kogu vahekord oli äärmiselt lühike ja mäletan, et kasutasin kaitsevahendit. Kuna olin tarbinud alkoholi, siis olen tundnud pikka aega muret selle kõige üle, et kas olen saanud mõne haiguse. Eriti olen just kartnud HIV viirust. Muid seksuaalseid vahekordi ei ole vahepeal olnud.

Testid olen teinud järgnevalt sellest ühest ainsast juhtumist:
4 nädalat hiv 1,2 ag+ab laboritest, lisaks veel kõik muud suguhaiguste testid.

8 nädalat hiv 1,2 ag+ab laboritest

11,5 nädalat hiv 1,2 ag+ab laboritest ja HIV RNA PCR.
Lisaks veel C- hepatiit ja B- hepatiit dna uuringud.

14 nädalat hiv 1,2 ag+ab laboritest

23 nädalat hiv 1,2 ag+ab laboritest

Kõik testid on olnud negatiivsed. Arvan, et minu suurim probleem on just psühholoogiline. Kas võin tehtud testide põhjal olla 100% kindel, et mul ei ole HIV viirust? Kas enam ei ole selle sündmuse pärast teste sooritada?

Testid olen teostanud Synlab (Quattromed) laboris ja ühe hiv 1,2 ag+ab ning HIV RNA PCR regionaalhaigla laboris. Kas laboreid võib pidada usaldusväärseks?

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Nendes laborites tehakse regulaarselt referentsuuringuid ning seetõttu julgen kinnitada, et mõlemad laborid, kus proovid on tehtud, on täielikult usaldusväärsed.
Kuna Te kasutasite kaitsevahendit ja analüüsid on olnud ka pool aastat peale vahekorda korras, siis võite antud teema "lukku panna" ja oma tavalise elu juurde tagasi pöörduda.
Lugupidamisega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Suguhaigused

HIV viirus

Kas mul tuleks teha HIV test kui mul oli juhuslik vahekord välismaal (mustanahalisega) ja me kasutasime kondoomi,
ma ei tea partneri kohta, kas tal on viirus või mitte,
aga kui kindlalt kondoom ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Igal juhul tuleks teha uuring HIV infektsiooni suhtes. Kondoom küll kaitseb sugulisel teel levivate infektsioonidesse nakatumise ees, aga kindlasti mitte 100%-liselt.Mis puudutab suudlemisse- siis kui ...

Loe edasi

HIV test

Tere!

Kui HIV testi on tehtud 5ndal ja 11ndal nädalal peale võimalikku nakatumist ja mõlemad on negatiivsed olnud, kas ja kui kindel võib nendes tulemustes olla? Tegemist pole kiirtestiga.

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Suure tõenäosusega võib küll kindel olla et nakatumist pole toimunud.

Loe edasi

hiv ja günekoloog

3 kuud peale kaitseta vahekorda läksin günekoloogi juurde ja ütlesin , et soovin kontrollida, et mõnda haigusesse nakatunud ei ole. tehti test, mille käigus võeti tupest proov. arst ütles, et midagi viga ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

HIV infektsiooni olemasolu saab kindlaks määrata ainult vereproovi kaudu.
HIV infektsiioni määramine on anonüümses kabinetis patsiendile tasuta.Tartus asub AIDS-i anonüümne kabinet Lina tänavas, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: