Naha ketendus häbemepiirkonnas 04.08.13 / Suguhaigused

Külastaja küsib:

Tere!
28. juulil hakkas menstruatsioon. Kasutasin sel ajal paksemaid sidemeid. Paar päeva hiljem tekkisid häbemepiirkonda tulipunased sügelevad laigud. Edasi on see läinud tagumiku poole. Ka pärak sügeleb. Arvasin, et tegu on mõne allergilise reaktsooniga, kuid nüüd 4ndal augustil pole ikka veel mingeid taandusmärke näha. Kui ma niisama istun või seisan, siis ei ole sügelust ega sellist teravat, kriipivat valu, aga kui käima hakkan, siis nagu mingid haavandid hõõruksid üksteise vastu ja selline ebameeldiv valu tekib. Ja samuti on hakanud nahk ketendama nende laikude pealt Olen püüdnud võimalikult vähe kanda aluspesu, et ei tekiks jälle umbset olukorda ja et saaks õhku.
Peas on mul psoriaas, seega äkki on tegemist, et nüüd järsku lööb välja tagurpidi psoriaas? Kuigi endal psoriaasi kehaosadel ei esine, ainult peas.
Kuu aega tagasi põdesin maopõletikku. Võib see kuidagi mõjutada? Viimastel päevadel olen ka harjumatult palju hakanud aevastama, mitte millegi peale. Enda teada ei ole millegi sellise õietolmu vastu allergiline.

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Kui klotrimazoolkreem ei ole aidanud, siis seenhaigusega ilmselt tegu pole. Kõige tõenäolisemalt on tegemist kas lihtsa või allergilise kontaktdermatiidiga, kuigi 100%-liselt ei saa välistada ka psoriaasi olemasolu suguelunditel. Tõenäoliselt on tegemist siiski dermatiidiga.
Praegu proovige vältida igasuguseid toiminguid, mis võiksid nimetatud piirkonnas nahka ärritada (k.a. karvaeemaldusprotseduurid ja suguelu). Kui on võimalik olla ilma aluspesuta, siis võiksite olla ilma. Apteegist küsige allergikutele mõeldud vanniõli (nt.Linola) ja tehke õhtuti istevanni – see rahustab nahka ja vähendab kuivust/ketendust. Pealemäärimiseks soovitan tsinkpastat või Bepantheni, sügeluse korral küsida apteegist allergiatablette. Kahjuks tugevamaid ravimeid ilma retseptita ei saa.
Siiski, ärritava teguri lakkamisel, peaks hakkama nahapõletik varsti ka ise hakkama vaibuma.
Lugupidamisega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Suguhaigused

kubeme kihelus ja lööve



Mul on olnud juba paar kuud imelik lööve kubeme piirkonnas.On sügelus ja nahk ketendab, justkui ajaks soomuseid.Algul oli justkui nahk ka tumedamaks muutunud.Raseerisin ja panin Alpicort ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Võimalik et tegu on seenhaigusega kubeme piirkonnas, mis nõuab siis ka vastavat ravi. Antibiootikumide tarvitamine võib olla seehaigust soodustavaks faktoriks.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi