tükiline voolus 26.08.07 / Suguhaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Paar kuud tagasi, peale kaitse vahekorda, hakkas 3-4 päeva pärast suguelundid väljastpoolt kihelema ja natuke ka torkima, aga peegliga vaadates, midagi ebanoormalset ma ei näinud, aga näpuga häbememokkadelt tõmmates jäid valged tükid näppude külge. Mõne päeva pärast läks üle. Ja kuskil nädal tagasi tekkis uuesti, aga seekord on voolus palju tükilisem ja ka kollakam, lõhn eriline ei ole, kiheleb ja nagu ka torgib natuke, sügama just ei aja. Alakõht vasemalt vahepeal on ka natuke valutanud, katsudes pole midagi tunda, seda pole varem olnud.
Kuna elus toimub praegu erinevaid muutusi, siis väsimus sellest ei pruugi olla. Isu on sama, palavikku pole olnud, pea on rohkem ringi käinud.

Ootan arsti aega, aga hing rahu ei saa, et mis see võib olla ja millest tingitud (kas suguhaigus või põletik vms)?

Ette tänades:)

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Suure tõenäosusega oli tegu vaginaalse kandidoosiga.Kandidoosile on iseloomulik kohupiimataoline eritis tupest, millega kaasneb sügelustunne. Valu alakõhus suure tõenäosusega kandidoosiga seotud pole, pigem võis see tingitud olla mõnest põletikulisest protsessist.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Suguhaigused

Uue partneriga vahekord

Tere,

Selline küsimus, et magasin uues partneriga ja peale seda on hakanud suurematsorti kollakas-valge eritus, natuke tükiline. Vahest on ka valus pissida. Kas need sümptomid võivad viidata ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Tükilise iseloomuga voolus on oks urogenitaaltraktis esineva seenhaiguse tunnuseid, mis iseeneset ei loeta suguhaiguseks.

Loe edasi

Kas midagi tõsist?

Umbes juba 2 nädalat ei ole saanud ma elukaaslasega õieti vahekorras olla, kuna tupes on terav valu. See valu ei olegi nagu tupes sees, vaid väljas, kusiti juures. Samas eraldub tupest valkjas ja natukene ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Tegu võib olla kandidoosiga, mille puhul on tüüpilisteks kaebusteks sügelustunne tupes, "tükiline"voolus, samuti valu vahekorra ajal.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi