HIV 14.05.07 / Suguhaigused

Külastaja küsib:

Tere

Nädal tagasi olin vahekorras prostituudiga. Suuseksi tegemisel puudutas ta korraks huultega suguti pead, sel hetkel ei olnud sugutil kondoomi. Lõpetasin koheselt selle tegevuse ja panime peale kondoomi. Kui suur on tõenäosus, et sellisest ühekordsest puudutusest võisin HIV saada ? Tahan teha kõigi suguhaiguste analüüsid ja olen nõus selle eest maksma nii palju, kui vaja, kuid kus saaks sellist kompleksanalüüsi teha ja millal seda peaks tegema ? Hetkel ei ole suuremaid vaevusi, aeg-ajalt tunnen valu ja kipitust suguti pea piirkonnas. Millega võib tegu olla ?

Rein

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Oraalseksi käigus on HIV viiruse ülekandumise tõenäosus väga väike, samas ilmselt mitte päris olematu.
Uuringute tegemiseks võite pöörduda TÜK Meestekliinikusse Tartus või Tallinnas (info: www.meeste.kliinik.ee). Enne visiiti tasub tutvuda portaali sektsiooniga Tasub teada / Uuringud meestele. HIV viiruse kõige tundlikum test annab tõeseid vastuseid alates kolmandast nädalast peale kontakti.
Vaevuseid põhjustab suurima tõenäosusega siiski ´must´ südametunnistus. Kindlasti tasub aga südamerahuks kõik testid ära teha.
Edu soovides
Margus Punab
meestearst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Suguhaigused

Viirus

Selline küsimus, kui kiiresti hukkub Hiv viirus, kuskil salvi kreemi sees.

Tänud!

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Salvi ega kreemi kaudu HIV viirus küll ei levi. Hiv viiruse levikuks on vajalik kokkupuude nakatunud verega.

Loe edasi

HIV viirus

Kas mul tuleks teha HIV test kui mul oli juhuslik vahekord välismaal (mustanahalisega) ja me kasutasime kondoomi,
ma ei tea partneri kohta, kas tal on viirus või mitte,
aga kui kindlalt kondoom ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Igal juhul tuleks teha uuring HIV infektsiooni suhtes. Kondoom küll kaitseb sugulisel teel levivate infektsioonidesse nakatumise ees, aga kindlasti mitte 100%-liselt.Mis puudutab suudlemisse- siis kui ...

Loe edasi

hiv ja hemoglobiin

Tere
Ma sooviksin väga teada,kas HIV võib põhjustada veres hemoglobiini langust..?? Mul on hemoglobiin langenud juba 80-ne peale..

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

HIV infektsioon võib põhjustada hemoglobiini langust veres. Aga hemoglobiini languseks on ka väga palju teisi põhjusi.

Loe edasi

Hiv

Tere! Kui mul on hiv ja ma olen maganud ilma kondoomita oma partneriga vähemalt 10 korda (seemnepurse tuppe), siis kui suur on tõenäosus et ka tema on nakatunud hivi ?

Ette tänades!

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Puudub korrelatsioon vahekordade sageduse ja HIV viirusesse nakatumise tõenäosuse vahel. On võimalus, et HIV nakkus saadekse ka ühe ja ainsa vahekorra ajal.

Loe edasi

HIV haigus

Kuhu soovitate HIV positiivsel haigel pöörduda?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

HIV positiivne patsient võiks pöörduda Lääne Tallinna Keskhaigla Nakkuskeskusesse (endine Merimetsa Haigla).

Loe edasi

hiv

kas on v6imalik olla korraga kaks sugu haigust n2itex hiv ja aids ???
r222gitaxe et yhel mu s6brannal on need sugu haigsed aga temast pole midagi imestada et tal need on kahjux on ta ainult 15 ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

HIV viirus on niisuguse haiguse nagu AIDS tekitaja.
Kõigepealt toimub nakatumine HIV viirusega ja sel juhul on tegu HIV positiivse patsiendiga. HIV positiivsel patsiendil võib aja jooksul välja kujuneda ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: