Sugueluni haigus 13.03.07 / Suguhaigused

Külastaja küsib:

Tere

Mind on häirima hakanud peenise peal olevad käsnad/villid/mullid ei teagi kuidas neid täpsematl nimetada. Esmalt muidugi ei pidanud asja väga tõsiseks ning ohutuse mõttes otsustasin uurida ise internetist. Mõeldud tehtud, lisasin google otsingusse suguhaigused ja vops, mis välja tuli, mul peaks olema Genital Wart ehk siis eesti keeles Suguelundite Tüükad.. Alguses ei tahtnud ise uskuda, et mul on see aga edasisel uurimisel, tuli aina juurde sümptomeid mis mul on (Igaks juhuks toon siia analoogse pildi mille leidsin netist

http://www.lib.uiowa.edu/hardin/md/pictures22/dermnet/genital_warts_07.jpg

) See ei ole nüüd täpse olukord sellest mis mul on, kuid peaaegu sama. Et mingised täpid või vinnid on peenisepea ümber. Ja ma olen nüüd täielikus paanikas.
Tahaksin, et te soovitaksite mõningaid ravimeid. Ma ise leidsin netist kreeme mida võiks kasutada( Imiquimod, A 20% podophyllin ja A 0.5% podofilox) kuid neid apteegist otsima minna on kuidagi ebamugav. Et kas te saaksite anda nõu milliseid kreeme oleks võimalik kasutada ja kuidas saaks neid kasutada, olen veel kusagilt ridade vahelt lugenud, et on võimalik ka joogi teel neist lahti saada, kas see on võimalik ka?

Ette tänades Mihhail!

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Kui tegemist on teravate kondüloomidega, siis nende raviks on Eestis registreeritud kaks preparaati nende eemaldamiseks- Sol Podophyllotoxin ja Cr. Imiquimod. Mõlema ravimi ostmine eeldab retsepti. Puuduvad teaduspõhised andmed niisuguste ainete/ravimite efektiivsuse kohta teravate kondüloomide raviks, mis ei eelda apteegis retsepti olemasolu.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Suguhaigused

Seenhaiguse kahjulikkus

KAs seenhaigus on lihtsalt ebameeldiv haigus või millised on tema pikaajalised/lühemaajalised kahjustused?


Aitähh:)

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Seenhaigus urogenitaaltraktis on tõepoolest väga ebameeldiv haigus, kuna võib põhjustada tugevaid kaebusi (sügelus, voolus, valulikkus) ja kipub korduma. Aga see haigus ei põhjusta üldjuhul tüsistusi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi