suguhaiguste testist keeldumine 18.04.06 / Suguhaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Käisin günekoloogi vastuvõtul ja soovisin kontrollida ennast suguhaiguste suhtes. Kui selgus, et otsest põhjust kahtlusteks, et ma võiks olla nakatunud mõnda suguhaigusesse ei ole, siis keelduti väga napisõnaliselt teste tegemast ja nii muuseas öeldi, et sellisteks tegevusteks on mõeldud 'suguhaiguste dispanser.' Ilma sümptomite olemasoluta nemad kalleid teste ei tee ja neil on omad seadused. Kui patsient oleks rase, siis nad kindlasti kontrolliks teda ka suguhaiguste suhtes. Siit minu küsimus, et kas günekoloogid tegelevad ainult rasedate patsientide ja antibeebipillide väljakirjutamisega? Kas teada saamaks, et ma ei ole nakatunud ühtegi suguhaigusesse pean ma tõesti minema kuhugi dispanserisse või ootama, et ma jään rasedaks? Kas günekoloogil on õigus keelduda tegemast suguhaiguste teste?

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Kui Te soovite lahendust ja vastust konkreetsele situatsioonile, siis peaksite otse vastavasse raviasutisse järelepärmise tegema. Üldises günekolooge puudutavates küsimustes peaksite kommentaari saamiseks pöörduma ikkagi günekoloogide endi poole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Suguhaigused

suguhaiguste levimine oraalseksi teel

millised suguhaigused levivad oraalseksi harrastades?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Kõige sagedamini levivad oraalseksiga gonorröa, herpes ja süüfilis.

Loe edasi

suguhaigused

Kas suguhaiguste edasiandmise eest, kui ise on teadlik probleemist, on ette nähtud mingid karistused või sanktsioonid? Kui olen käinud naha-ja suguhaiguste arsti juures ja on leitud, et olen haige ning ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Eesti Vabariigis on suguhaiguste kontroll ja ravi absoluutselt vabatahtlikud.
Keegi pole kohustatud arsti juurde minema kui ta seda ei soovi.
Suguhaiguste edasiandmise eest mingeid karistusi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi