suur kartus hiv-i ees 25.10.04 / Suguhaigused

Külastaja küsib:

Tere.minu lugu on selline,et sain paar päeva tagasi teada,et mees oli välismaal olnud vahekorras.Tema sõnul kasutas ta kondoomi vahekorra ajal aga enne tegi naine talle suuseksi ilma kaitseta.Kui suur on tõenäosus,et ta sai hiv viiruse ja selle mulle koju tulles edasi andis.Juhtus see umbes 8 nädalat tagasi.Kas on võimalik,et test midagi juba näitab.meie omavahel kaitset ei kasuta.kui suur on tõenäosus,et ta ültse selle viiruse sai.minul pole siiani ühtegi sümtomit olnud aga minuga vahekorrast möödas on ka ainult paar nädalat.
Kohutavalt hirmul noor ema oma pisipojaga.
Aitäh vastuse eest.

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Kui võimalikust nakatumisest on möödas 8 nädalat ja analüüs HIV viiruse suhtes pole positiivseks muutunud, siis suure tõenäosusega pole nakatumist toimunud.
Nakatumine HIV viirusesse sõltub väga paljudest teguritest. On võimalik, et inimene on korduvalt olnud vahekorras HIV positiivse partneriga ja nakatumist pole toimunud. Samas on võimalik, et HIV infektsioon saadakse ühe ja ainsa vahekorra tulemisena.
HIV viirisesse nakatumine ei pruugi väga pikka aega mingeid sümptomeid anda, kõik sõltub konkreetse organismi immuunsüsteemi tugevusest.
Seega - ainus võimalus hirmu kaotamiseks -on teha vastavad analüüsid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Suguhaigused

HIV viirus

Kas mul tuleks teha HIV test kui mul oli juhuslik vahekord välismaal (mustanahalisega) ja me kasutasime kondoomi,
ma ei tea partneri kohta, kas tal on viirus või mitte,
aga kui kindlalt kondoom ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Igal juhul tuleks teha uuring HIV infektsiooni suhtes. Kondoom küll kaitseb sugulisel teel levivate infektsioonidesse nakatumise ees, aga kindlasti mitte 100%-liselt.Mis puudutab suudlemisse- siis kui ...

Loe edasi

hiv

Tere,
Selline mure,et kord jõin ööklubis ühest täiesti võõrast siidriklaasist,mis seisis laual ja hiljem hakkasin kartma,et äkki seal sees hiv-ga nakatanud verd vms,kuigi mul ei ole mingit põhjust ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

HIv infektsioon nakkab sugulisel teel või vere kaudu. Pole võimalik saada nakkust kasutades HIV positiivsega ühte klaasi.

Loe edasi

peiteperiood?

Tere.Olen 24a.Olin kaitsmata oraalvahekorras ja lasin teha hiv testid 6 ja 9 nädalat peale vahekorda(sellel perioodil oli köha ja kohati väike palavik).Testid olid negatiivsed.Nõuandla arst ütles,et uue ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Üldjuhul muutub test HIV-i suhtes positiivseks kahe kuu jooksul, väga harvadel juhtudel ka kolme kuu jooksul alates võimalikult nakatumisest. Minu andmetel pole võimalik saada vastust HIV-i esinemise või ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: