Papilloom viirus 29.09.04 / Suguhaigused

Külastaja küsib:

Tere,
paar aastat tagasi tekkisid mulle välissuguelundite piirkonda kondüloomid, ei ravinud neid, kadusid iseenesest ära. Hiljuti tegin kõikide suguhaiguste analüüsid, sh papilloomviiruse kohta, mis osutus negatiivseks (kõige täpsema meetodiga, Tartu labor).

Papilloom viirus pidavat ju elu lõpuni verre jääma, kas on mõeldav, et mu immuunsussüsteem on viirusest võitu saanud ja et seega võib olla, et mul p. viirust kindlasti ei ole või labor eksis?

Suur tänu.

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Papilloomviirus võib, aga ei pruugi jääda organismi elu lõpuni. Kui inimese immuunsüsteem on tugev, siis on võimalik et organismi kaitsevõime saab viirusest jagu.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Suguhaigused

papilloom ja gerpes

Tere!
Palju on infot selle kohta,kuidas papilloomviirus ja gerpes suguelunditel väljendub ja vähiriskist. Paluksin infot milliseid sümtomeid mõlemad viirused ülejäänud kehas tekitavad? (genitaal ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Erinevalt HSV viirusest ei põhjusta HPV viirus tavaliselt üldsümptomeid organismis. Tavaliselt avaldub HPV viirus kasvajaliste moodustise tekkes nii nahal kui limaskestadel. Enamik nendest kasvajalistest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi