Kas herpes või mitte? 16.03.04 / Suguhaigused

Külastaja küsib:

kas on võimalik ka selline variant, et tunnusd on nagu herpesele iseloomulikud vms kuid on hoopis mõni muu haigus???
sooviksin veel seda teada, et kui mul on herpes kui kaugele see haigus minna võib, et kas seda on võimalik hoida kontrolli all, niiet on ainult õned valged villikesed või levib laiemalt???

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Erinevate haiguste kliiniline leid võib olla üsna varieeruv ja ülsegi mitte tüüpiline. Seetõttu on herpeetilise lööbe täpseks diagnoosimiseks igal juhul vaja võtta vastavad uuringud haiguskoldest.
Kui teil on tõepoolest genitaalherpes, siis on võimalik seda haigust kontrolli all hoida - selleks on mitmeid erinevaid võimalusi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Suguhaigused

herpes ja suudlus

On juttu olnud, et HSV2 levib ka suudlemisel. Samas sümptomeid on ainult genitaalide piirkonnas olnud. Kuidas võin teada, kas võiksin suudlusega kedagi nakatada? Ega vist täpselt ei teagi ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

HSV-2 viirusest tingitud infektsiooni levik suudlemisel on võimalik siis kui esineb vastava viiruse eritumine - kas siis sümptomaatiline (huuleohatis) või asümptomaatiline.

Loe edasi

herpes

Tere! Olen 22 aastane naine. Mul on juba mitu aastat probleeme tupeseenega ja seoses sellega käin ka tihti naistarsti juures. Olin viimati vahekorras oma partneriga umbes 3 kuud tagasi ja nüüd diagnoosis ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Herpesviirusest tingitud infektsioon võib avalduda peale nakatumist kas nädala, kuu või alles aastate pärast. Seega pole peaaegu kunagi võimalik täpselt määratleda kuna see infektsioon saadud on.
Herpesviirusest ...

Loe edasi

Kas herpes või mingi alergia?

Olen mees ja riistal eesnaha all on mingid pisikesed just nagu rakukesed. Palju ja väiksed. Huule herpes on olemas ja olen suht alergiline ning kipun ka lihtsalt hauduma hakkama. Hügieeniga on kõik korras. ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Soovitaksin pöörduda naha-ja suguhaiguste arsti poole, kuna Teie poolt kirjeldatu võib viidata ka mõne nahahaiguse olemasolule.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi