Anaal ja tupeseks 23.04.18 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Tervist! Nimelt sellinne küsimus, oli naisterahavaga vahekorras, kõigepealt tupe kaudu ja siis anaali kaudu. Nii korduvalt mitu korda edasi tagasi öö jooksul. Kaitsevahend puudus ja vahepeal peenist ei pestnud. Kui suur oht on minule, kui mehele, et ma võisin saadan mõne haiguse? Isegi kui minul ja naisel puuduvad suguhaigused siis mingi oht vist siiski on eks? Kui suur on tõenäosus, et ma võisin saada haiguse v pigem on suurem tõenäosus, et naine võis saada mingisuguse haiguse?

Arst vastas:

Vladimir Vihljajev

dr Vladimir Vihljajev

Günekoloog

Meestekliinik Tallinnas

Tere! Kahjuks anaalseks on sama ohtlik kui tupeseks, selles mõttest et pärak sisaldab väga agressiivsed bakterid (näiteks escherihhia coli ja enterococcus faecalis), mille vastu meie immuniteet ei tööta ja need võivad kutsuda tugeva põletiku eesnahal ja ka eesnäärmel. Oht muidugi olemas vaid see ei pruugi 100%-ks olla. Lihtsalt arvestage järgmine kord ei kaitsmata anaalvahekord ei ole lubatud kuna väga suur risk saada mingi haigus, sama ohtlik ta partnerile kui peale anaalseksi kohe toimub vaginaalseks. Kui suur tõenäosus et saite infektsiooni ei tea – loodame et see kord mitte!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

suuseks ja sellest tingitud seks haigused

milliseid haiguseid on võimalik edasi anda suuseksi kaudu?
nimelt kahtlustan oma tervise hädasi selles sest peale seda läks alla mäge tekkis kurgu valu ja kogu peanahk läks tuimaks nagu parasteesia ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Kahjuks suuseks on praktiliselt sama ohtlik nagu tavaline (tupeseks), kuna suuöönes elavad umbes 500 erinevad tüved baktereid + suuseksi ajal võivad tekkida pisikesed hõõrumised (haavandid) ...

Loe edasi

Glamüüdia ja seks

Minu naispartneril avastati glamüüdia ja ilmselt on see ka minul siis. Naistearst määras meile ravimi nimega Ofloxin ja kuur pidi kestma 10 päeva. Naistearst keelas seksuaalvahekorra 3 nädala jooksul. ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Ravi ajal kindlasti mitte. Hiljemalt soovitan kindlasti kasutada kondoomi, eriti anaalseksi ajal. Näpuseksi ajal (nn. petting) ka on võimalik nakkata klamüüdiosi. Vladimir

Loe edasi

Enneaegne seemnepurse

Tervist!
Olen 17 aastane noormees ja tüdrukuga olen suhtes olnud umbes 5 kuud. Enne oleme teinud muid asju nagu anaal, oraal jms, kuid nüüd jõudsime lõpuks ka vaginaalseksini.
Probleem selles, ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Tegelikult midagi liiga teie ei ole teinud. Võite rahulikult proovida veel ja veel, ainult andke oma "väikese sõbrale" puhkata vahel. Tasub võib olla vahetada seks.asend - parem kui teie olete ...

Loe edasi

Gei

Tere, minu mehel on eriline huvi anaaal- ja oraalseksi järgi (tavaline seks teda niivõrd ei huvita... anaal- ja oraal seksist on tema orgasm palju võimsam). Oleme koos olnud üle viie aasta... kas tegu ...

Lemme Haldre

Vastas dr Lemme Haldre

Tere Sellel ei pruugi olla mingit seost homoseksuaalsusega.
Tervitades l. Haldre

Loe edasi

anaal

Kas oma mehega anaaalselt seksides peab kasutama kondoomi?

Lemme Haldre

Vastas dr Lemme Haldre

Tere
Anaalseksi puhul on infektsiioonioht väga suur, kuna sisenemisel võib anus ehk pärak kergesti rebeneda ja oma kitsusega paneb ta kondoomile suure pinge. Turvalisuse tagamiseks võiks kasutada ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi