Anaal ja vaginaal seks 15.12.19 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Tere.
Olin 2016 a mehega suhtes kui proovisime anaal seksi ja peale seda pestud peenisega jätkus vaginaalne seks. Peale seda umbes 2 nädalat hiljem sattusin haiglasse. Mul olid jubedad kõrvetised ja alakõhu valud. Oli kõhukeelme ja väikevaagna põletik, sain AB ravi ja kõik sai korda
Läksime lahku selle mehega peagi.
2017 a novembris otsis ta mind üles ja palus andeks jne ja et proovime uuesti suhet. Andsin lõpuks andeks ja kui lõpuks olime ka vahekorras.
Paar päeva tundsin valu vasakul alakõhus ja tupes kipitust ja urineerimis häireid. Mõni päev hiljem hakkasid kõrvetised, omep ei aidanud üldse. Naistearstil suguhaigusi ei leitud, oli vaid ureaplasma parvum ja sain ka ravi.
Paremaks ei läinud.
Keel läks valgeks, endiselt olid kõrvetised, punnid kust tuli vett, kaenla all oli nagu seene hais ja pole leitud mis bakteri ma temalt sain. Arvan, et tol korral anaali tehes sai ta mingi bakteri ja andis mulle tupe kaudu. Temal polnud mingeid kaebusi.
Praeguseks olen paljudel uuringutel käinud ja leitud pole midagi ja perearst ei tea ka mis analüüre peaks tegema. Mul on tekkinud toidutalumatused, peaaegu mitte midagi ei saa süüa, hakkab väga halb ja valud alakõhus vasakul, keel valge ja hommikuti valus nagu ära kõrvetanud, kaal langenud 47 kiloni.
Mis bakter selliseid sümptomeid põhjustab? Mis analüüse saaksin veel perearstil teha? Kuhu arstile peaksin pöõrduma, et teha just anaalsete bakterite teste?
Palun aidake, selline elu on kohutav!
Suur Tänu Teile!

Arst vastas:

Vladimir Vihljajev

dr Vladimir Vihljajev

Günekoloog

Meestekliinik Tallinnas

Kena päeva!
Arvan et probleem pigem psühhosomaatiline. Kahjuks lugu on tavaline, selle haiguse mehhanism on järgmine - nähtavasti anaalseksi ajal juhtunud pisikesed rebendid pärasooles (haavandid), hiljem hakkas pärasoolte põletik (nn. proktiit), edasi ta läinud väikse vaagnale jne. Siis ta muutus krooniliseks. Sellest on kõrvetised ja alakõhu valud. Saite ravi antibiootikumiga mis ajutiselt aitas, vaid selle foonil hakkas kehas kasvama seen – sellest keel läks valgeks (pärmseened). Siis ilmus hirmtunne ja vastikus sekselu vastu. Selle foonil tekkinud sügav depressioon ja kehakaalulangust. Nn. nõiaring! Analüüsid ja uuringud eriti palju sellel juhul ei ütle. Ravimid leevendavad situatsiooni vaid ka ei ravi lõpuni. Soovitan leida psühhoterapeudi kuna probleem mitte ainult füüsiline vaid ka psühhiline. Teile on vajalik just psühhoterapeut mitte arst- psühhiaater. Ei ole paha ka tegeleda oma kehaga – olemas erinevad metoodikat (nii füüsilised harjutused kui ka meeleoluga tehnikat), näiteks meie meeste kliinikus töötab seksuaalnõustaja Christine Kraas kes tegeleb sarnasega probleemiga. Võimalik pöörduda ka valukliinikusse - need ka tegelevad sarnasega murega-

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

Seks peale poeratsiooni...

Kui kaua ei tohi olla vahekorras peale oppi?(Laparoskoopiline sterilisatsioon)

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Üldjuhul esimese kuu jooksul vahekorrad ei ole soovitav. Vladimir

Loe edasi

anaalseks

Kas hemorroidide korral on anaalseks keelatud, st kahjulik?

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Kindlasti keelatud, kuna seks võib provotseeruda verejookse. Vladimir

Loe edasi

Glamüüdia ja seks

Minu naispartneril avastati glamüüdia ja ilmselt on see ka minul siis. Naistearst määras meile ravimi nimega Ofloxin ja kuur pidi kestma 10 päeva. Naistearst keelas seksuaalvahekorra 3 nädala jooksul. ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Ravi ajal kindlasti mitte. Hiljemalt soovitan kindlasti kasutada kondoomi, eriti anaalseksi ajal. Näpuseksi ajal (nn. petting) ka on võimalik nakkata klamüüdiosi. Vladimir

Loe edasi

Enneaegne seemnepurse

Tervist!
Olen 17 aastane noormees ja tüdrukuga olen suhtes olnud umbes 5 kuud. Enne oleme teinud muid asju nagu anaal, oraal jms, kuid nüüd jõudsime lõpuks ka vaginaalseksini.
Probleem selles, ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Tegelikult midagi liiga teie ei ole teinud. Võite rahulikult proovida veel ja veel, ainult andke oma "väikese sõbrale" puhkata vahel. Tasub võib olla vahetada seks.asend - parem kui teie olete ...

Loe edasi

Gei

Tere, minu mehel on eriline huvi anaaal- ja oraalseksi järgi (tavaline seks teda niivõrd ei huvita... anaal- ja oraal seksist on tema orgasm palju võimsam). Oleme koos olnud üle viie aasta... kas tegu ...

Lemme Haldre

Vastas dr Lemme Haldre

Tere Sellel ei pruugi olla mingit seost homoseksuaalsusega.
Tervitades l. Haldre

Loe edasi

anaal

Kas oma mehega anaaalselt seksides peab kasutama kondoomi?

Lemme Haldre

Vastas dr Lemme Haldre

Tere
Anaalseksi puhul on infektsiioonioht väga suur, kuna sisenemisel võib anus ehk pärak kergesti rebeneda ja oma kitsusega paneb ta kondoomile suure pinge. Turvalisuse tagamiseks võiks kasutada ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi