ESP 14.09.17 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Tere
Minu mureks on ESP, ehk siis ei kesta suguakt piisavalt kaua. Olen selle leevendamiseks käinud eesnaha lõikusel, kuid sellest pole olnud väga palju abi. Viimasel ajal olen kasutanud tuimestavat spreid, see toimib küll, kuid ikkagi mitte piisavalt. Tean, et on olemas tõhusaid ravimeid kuid enne tablettide neelamist sooviks proovida pehmemaid ravimeetodeid, näiteks hypnoos. Kas see võiks aidata ja kas teie saaksite mind suunata vastava spetsialisti juurde.

Arst vastas:

Vladimir Vihljajev

dr Vladimir Vihljajev

Günekoloog

Meestekliinik Tallinnas

Tere! ESP on väga palju levinud! Tegelikult see ei ole haigus vaid see on normi variant ehk liiga kõrge eesnaha (suguti otsa) tundlikus. Selleks vähendamiseks kasutakse kas lokaalsed ravimeid (tuimestid) või kesk toimega (tsentraalsed) ravimeid mis pärsivad seemnepurske. Kõige levinum on nn SSIR antidepressante, nendest Dapoxetin (Priligy) 1,5-2 tundi enne vahekorda. Psühoteraapia ja hüpnoos ka kasutakse, vaid sellega rohkem tegelevad psühhiaatrid. Vajadusel võin suunata konsultatsioonile. Vaid ei tea nimeliselt kes tegeleb Eestis vastavalt hüpnoosiga

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

Eesnahk

Peale viimast vahekorda, jargmisel hommikul oli eesnahk paistes, kuid jarmiseks hommikuks oli paistetus alanenud. Aga hetkel eesnahk on otsast on kuiv ja on valulik eesnahka maha tõmmata. Kas see voib ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Pildi järgi on eesnaha põletik. Soovitan kasutada soolavee loputused - kas osta apteegis 0,9% NaCl lahus , või ise teha - 1 liitri vee peale panna 1 supilusika toidusoola ja teha nn mikrovannid ...

Loe edasi

Eritis peenisest

Tere

Varem juba küsisin teilt ja soovitasite uued uuringud teha.
Olen nüüd teinud 2x sperma analüüs,1x eesnäärme sekreedi analüüs , 2x esmajoa uriini analüüs suguhaiguste suhtes(6erinevat) ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! See on nn spermatoreja – ehk tähendab et eesnääre (prostata) on mahlakas ja kui väikses vaagnas surve tõuseb (pressimise ajal) siis päris kergesti hakkab tilkuma (eritada) prostata sekreet. See ...

Loe edasi

peenis ei kõvastu piisavalt

peenis ei kõvastu piisavalt või ei kõvastu üldse

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Väga võimalik et probleemid verevarustusega ehk veresooned on kitsenenud. Võite proovida suurendada ravimidoosi. Tadalafili päevane doos maksimaalselt 20 mg ehk 4 väiksed tabletid (4x 5 mg). ...

Loe edasi

Laps masturbeerib

Tüdruk 7.aastane. Alates 3.5aastast hakkas laps panema omale jalgade vahele tekki ja masturbeerima. Esimesed paar aastat see toimus harva. Aga viimased paar aastat teeb ta seda väga tihti. Ta räägib et ...

Lemme Haldre

Vastas dr Lemme Haldre

Tere
Kui laps teeb seda avalikult teiste inimeste nähes, siis pigem tuleks mõelda sellele, et lapsel on mingi ärevus. Sellega saab tegeleda psühholoog. Vahel on selle taga mingid pereprobleemid, ...

Loe edasi

Tere, mul on mure liiga varajase seemnepurskega

Tere, mul mure selline et toimub liiga varajane seemnepurse, olen elukaaslasega proovinud erinevaid varajane aga pole aidanud, seemne purse tekib alati juba paaril korral peale sisenemist, sedasi on juba ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Soovitan ikka proovida erinevad ravimid, tavaliselt nendes midagi leidub mis läheb sobima. Nendest Priligy (Dapoxetin) kõige efektiivsemaid , kuna verest kontsentratsioon kestab lühiajaliselt ...

Loe edasi

Преждевременное семяизвержение.

Здравствуйте. У меня проблема с ранним семяизвержением. Происходит на первых секундах. Я задумываюсь о херургическом вмешательстве. Можете мне посоветовать где сделать операцию или может какой-нибудь другой ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Здравствуйте! Хирургическое вмешательство при преждевременном семя извержении (ПС) это крайняя мера и используется редко! Некоторым мужчинам помогает обрезание крайней плоти, после операции снижается ...

Loe edasi

Klamüüdia

Tere.
Kas on võimalik,et partneril on olnud u.5 aastat tagasi klamüüdia,ravi sai aga selle järgset kontrolli ei toimunud.vahepeal on arstil käinud .meie oleme koos olnud 1,5 aastat ja nüüd 2 kuud ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Kahjuks see on võimalik et haigus asub peidus perioodil mitu aasta jooksul. Nakkus lihtsalt olemas peidus (magab) ja kui tingimused soodustavad siis avaldub. See on raske selgitada vaid ...

Loe edasi

Valu,kipitus kusetorus

Tere

Mul selline küsimus,et ehk saan teilt rahuldava vastuse.
Oli vahekord teise naisega,tekkisid kaebused meesterahval
,et valulikus,kipitus tunne munandite ja päraku vahel.Naisterahvas ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Sugutestid PCR metoodika järgi on väga täpsed ja kvaliteetsed. Seda praegu maailmas nimetakse kuldse standartiks. See et uriini tops seisis kodus mõned tunnid ei oma miski mõju lõpp tulemustele. ...

Loe edasi

Anaal ja vaginaal seks

Tere.
Olin 2016 a mehega suhtes kui proovisime anaal seksi ja peale seda pestud peenisega jätkus vaginaalne seks. Peale seda umbes 2 nädalat hiljem sattusin haiglasse. Mul olid jubedad kõrvetised ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Kena päeva!
Arvan et probleem pigem psühhosomaatiline. Kahjuks lugu on tavaline, selle haiguse mehhanism on järgmine - nähtavasti anaalseksi ajal juhtunud pisikesed rebendid pärasooles (haavandid), ...

Loe edasi

Peenise ots, kusiti punetus

Tere!

Avastasin, et kusiti otsale on tekkinud punetus ja ei kao ära. Vahepeal punetus suurem siis jälle tõmbab natuke tagasi. Peenise ots ei ole valulik.
Aegajalt immitseb libedat läbipaistvat ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Vabandused et hilinesin vastusega, vaid oli suvipuhkusel.
Pilt meenutab seeninfektsiooni (seenhaigus). Võite osta apteegis klotrimazooli salvi (käsi müügil) ja õhuke kihina peale määrida, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi