Probleem süütusega 26.11.08 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Tervist. Probleem on järgmine. Tutvusin oma tüdruksõbraga(19, ise 24) ning peatselt selgus et ta on süütu ning praktiliselt igasuguste kogemusteta seksuaalküsimustes. Mina olin siis loomulikult innukalt aitamas ses küsimuses :D Asusime siis asja kallale - ja ehk liigagi innukalt, ilma väga pika eelmänguta või siis oli neiu ehk küllaltki pinges ja ei tundnud ennast mugavalt. Igastahes tulemus oli see, et minu ehk natukene jõuline lähenemine ja tema vähene erutatus põhjustas tugevat valu ning asi jäi kohe alguses poolikuks ehk ilmselt neitsinahk ei purunenud. Saime siis ühiselt aru, et tormates need asjad ei käi ja proovisime uuesti. Kuid teistel katsetel oli häda juba selles, et tal on alateadlik hirm ja ta surub mind juba eos eemale. Korduvad katsed igastahes meid sihile ei ole viinud ning ma olen lasnud asjal settida ning tegelenud rohkem niisama õrnutsemise ja petinguga. Sellises vormis on kõik peaaegu hea ehk tegevus pakub mõlemale naudingut. Ilmselge on see, et tüdruk ei karda mind vaid justnimelt suguühet. Lisaks võib mainida ka äärmist tundlikkust ja kõdikartust. Samuti väldib ta igasugust oraalseksi. Lausa ütleb, et ei oska põhjendada aga meeste genitaalid tunduvad talle imelikud ja natuke ebameelivad. Samas otseselt lesbilisuse poole ka ei vaata :D
Ja asi ei näi ikkagi iseenesest paranevat - aeg siin haavu ei paranda. Ta ilmutab kül teatavat valmisolekut asjaga tegeleda - minna seksuoloogi juurde vms. kuid praktiliselt ikkagi tunneb ennast ebamugavalt ning ei soovi väga spetsiifiliselt arutleda. See on natuke kinni ka ta iseloomus kuid siiski.
Ta võib teilega ise ka siinsamas suhelda kui sellest abi oleks. Mina ilmselt olengi hetkel pigem vahendaja.

Millist nõu oskate anda? Kuidas saab seksuoloog antud olukorras aidata?
Mida üldse teha?
Ma ise hellitan seda lootust, et kui ükskord päriselt seksima saab asutud siis lahenevad muud pisiasjad (nagu kõdi) tunduvalt lihtsamalt.

Ette tänades
Joel

Arst vastas:

Lemme Haldre

dr Lemme Haldre

Psühholoog-psühhoterapeut, kliiniline seksuoloog

Erakliinik Elite

Tere
Põhjused võib tõesti olla lihtsalt kohanemisraskus (väikene pinge), mis pikema tutvuse järel iseenesest üle läheb. Mõnikord on aga hirm nii suur, et põhjustab tugevat lihaspinget (tupelihaste spasmi), mille vähendamiseks on spetsiaalsed lõõgastavad harjutused (võtted).
Soovitan neiul arutada kirjeldatud küsimust noorte nõustamiskabineti arstiga. Sellised kabinetid paiknevad kõikides suuremates linnades. Tartus saab abi elavas järjekorras ja ilma ette registreerimata. Tartu noorte nõustamiskabinetis on eraldi meesnõustaja ka noormeestele.
Tervitades L. Haldre

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

Erektsiooni probleem

Tere. Vanus 19 ning on tekkinud probleem erektsiooniga, muidu kõik ok ja esineb suvalistel aegadel ja erutuse puhul, ka eelmängu, kuid täpselt vahekorda astumise ajal kaob ära. Varem pole sedasi olnud, ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Võib arvata et see on stress. Kui üks kord ebaõnnestus,siis inimene mõtleb ja ootab järgmist ebaõnnestusest. Soovitan tulla meie juurde - pakkume lahendusi. Neid kindlasti olemas. Soovin edu, Vladimir

Loe edasi

probleem

Probleem siis järgmine: erektsioon on lühiaegne, st. vajub ära isegi enne vahekorda astumist ja seemnepurse tuleb kiirelt.

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Tulge vastuvõtule, võtame analüüsid, räägime pikemalt,leiame lahendusi.Kindlasti aitame. Vladimir

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: