rasestumisvastased vahendid 23.04.04 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Tere,

loodan, et küsimus läheb õigesse gruppi. Oleme partneriga 21 aastased, peaaegu aasta koos olnud ja pole seni leidnud sobivat rasestumisvastast vahendit. Palju oleme üldse ka ilma kaitseta teinud. Kondoom tundub meile mõlemale ebaloomulik ja ebamugav. Pille mingi periood tüdruk võttis, kuid ta polnud eriti vaimustuses neist. Tekkis liigne söögiisu, meeleolude muutus jne. Spiraali ja mingit süsti nii noortele ei soovitata. Et pigem peale sünnitust. Mina vastupidi ei soovi nii vara mitte mingit last saada. Tüdruk seevastu kaitsevahendite vastu väga suurt huvi ei tunne. Halb lugu küll. Kas äkki võiksid talle mingisugused plaastrid sobida? Või mis võimalusi veel on? Ning teisalt, mis võimalused on meestel selles osas midagi teha?

Tänan!

Arst vastas:

Lemme Haldre

dr Lemme Haldre

Psühholoog-psühhoterapeut, kliiniline seksuoloog

Erakliinik Elite

Tere
Tore, et Te kirjutate ja vastutust võtate. Teie partneril tuleks temale sobiva lahenduse leidmiseks pöörduda siiski günekoloogi poole. Rasedusvastaste vahendite määramisel võtab arst arvesse menstruaaltsükli iseärasuse, tervisliku seisundi jm.
Küsite rasedusvastaste plaastrite kohta. Need on tõesti praegu noorte hulgas väga populaarsed, sest neid on mugav kasutada. Võimalik, et just see sobiks ka Teie partnerile. Enne esmakordset kasutamist on aga vajalik eelnev günekoloogiline läbivaatus. Samuti on plaastrite ostmiseks vajalik arsti retsept.
Vähemtähtis pole ka Teie partneri osalus selles küsimuses. Saan aru, et ta suhtub leigelt kaitsevahenditesse. Ehk pole ta oma günekoloogilt saanud piisavalt informatsiooni? Soovitan arutada tõsiselt küsimust "mis saab siis, kui toimub rasedaks jäämine". Kui jätkate ilma kaitsevahendita vahekorras olemist, siis on rasedaks jäämine ainult aja küsimus. Soovimatu beebi asemel võiks siiski ühel päeval sündida soovitud laps!
Tartus (Vaksali tn.) ja Tallinnas on olemas noorte seksuaalnõustamise kabinetid, kus Teie vanuses inimesed saavad abi tasuta. Soovitan pöörduda kas neiul üksinda või ka koos konsultatsioonile.
Tervitades Lemme Haldre

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

rasestumisvastased vahendid meestele

tere, lugesin siin ka eelmisi kirjeid rasestumisvastaste vahendite kohta meestele.. on ehk nüüd teada kas tabletid meestele on juba välja töötatud või mitte..?

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Kahjuks siiamani veel ei ole meestele rasestumisvastased tablettid pakkuda. Need ei ole veel lõpuni uuritud (täpsemalt - nende kõrvalmõjud).

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: