Vahekorra puudumine? 22.02.04 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Tere. Probleemiks on huvi puudumine vahekorra vastu. Mul on mehe ees juba piinlik oma väljamõeldud vabaduste pärast. Igapäeva elu kulgeb hästi, hetkel on muidu suhetes kõik korras, kuid ma kardan, et pikapeale hakkab see ka meie igapäeva elu rikkuma. Ehk võib põhjus olla selles, et kaotasime kaks kuud tagasi oma lapse ja hetkel kasutan ma Seroxati ning Xanaxit. Mida mul tuleks teha, et päästa oma perekond ja kas see võib olla mööduv probleem? Varem oli meil kõik korras. Ette tänades, Tiina (34.a.)

Arst vastas:

Lemme Haldre

dr Lemme Haldre

Kliiniline seksuoloog

Erakliinik Elite

Tere Tiina
Lapse kaotus on üks suurimaid emotsionaalseid traumasid naise elus. See on kriis, milles on teatud etapid ja mida kiirendada annab vähe. See, et kaotus Teie seksuaalelu mõjutab, on ju üsna loomulik. Analoogselt on see olnud ka kõikide teiste paaride puhul, kes on üle elanud sündinud või sündimata lapse kaotuse. Tarvitate ka ravimeid, mis pärsivad seksuaalset eneseväljendust.
Samas on inimesi, kes just leina perioodil tunnevad suuremat vajadust füüsilise kontakti järele- kallistused, silitamised, hoidmine, massaaz. Füüsiline kuid mitte seksuaalne lähedus aitab enamasti ka traumaga toime tulla. Seda kirjeldavad tihti nii mehed kui naised.
Soovitan rääkida oma mehega oma tunnetest ja vajadustest. Huvi vahekorra suhtes tuleb kindlasti Teil tagasi, kuid kriisist väljumise aeg on iga inimese jaoks (ka peresiseselt) individuaalne.
Soovitan Teile ka psühholoogilist nõustamist. Soovi korral võite tulla minu vastuvõtule. Paljud paarid teevad seda koos partneriga. Mure on Teil ju ühine.
Rõõmsamat päeva ja jõudu soovides Lemme Haldre

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

peavalu

Tere- küsimus oleks selline ,et kui näiteks suusatan siis ei valuta pea kui siis ime õrnalt aga vahekorra ajal hakkab päris tugevalt valutama ja on halb enesetunne .pihta hakkas kunagi aasta tagasi kui ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Soovitan kindlasti pöörduda meie kliinikusse uuringuks. Seda tasub uurida täpsemalt. Dr. Vladimir Vihljajev

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi