Valutavad jalalabad ja krambid. 04.11.04 / Reumatoloogia

Külastaja küsib:

Olen 54 aastane naine, kasv 164 cm, kaal 68 kg. Ühegi spordialaga ei tegele, füüsilist koormust annab aia- ja põllutöö, käin palju jalgsi, töötan õpetajana.
Muret teevad valutavad jalalabad, valu on pöialaba luus, öösiti esineb krampe labajalgades (ka sääre ja reie lihastes), vahest on jalad turses. Pidevalt mingeid ravimeid ei võta, kuid hetkel on kasutusel Nolicin - 3. päev.
Mis võiks olla "luuvalu" põhjus ja mis aitaks sellest vabaneda?

Arst vastas:

dr Kati Otsa

Reumatoloog

Erakliinik Reumed, Tallinna Keskhaigla reumatoloogia osakond

Tere!
Siinkohal oleks vaja teie jalgu näha. Kas teil on lampjalgsus, kas teil on nn."suure varba kondid?" / ehk Hallux valgus vm. Kas kannate palju kummijalatseid?
Võite omal käel Ibuprofeni või Paracetamoli tarvitada, kuid kui valu ei möödu, siis esmaselt tuleb pöörduda perearsti poole ja teha jalgadest pildid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Reumatoloogia

jalad valutavad

Tere !
Probleemiks paar nädalat tagasi alanud valu jalgades. Peale pikemat jalutuskäiku ühel päeval, tundsin et jalad valutavad. Mitte lihased nagu sportimise puhul vaid justkui "kuskilt seest". ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Raske öelda. Ega Teil lampjalad ei ole? Sellised kaebused võiksid olla lampjalgade puhul. Sel juhul peaks tallatugesid kandma. Samas võib ka liigespõletiku algus olla sarnaste kaebustega. Soovitan ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi