JIA 23.03.04 / Reumatoloogia

Külastaja küsib:

Minu 3,7aastasel lapsel diagnoositi JIA.Ja ravils määrati Plaquenil,igal õhtul 50mg.Lugesin,et enne ravi alustamist on vajalik silmaarsti kontroll,aga meie arst seda vajalikuks ei pidanud.Kas nii väiksel lapsel võivad kõrvalmõjud eriti tugevalt väljenduda?Laps on ka üpriski allergiline.Olen diagnoosist päris ehmunud ja ravim tundub ka hirmus.Või peaksin siiski raviga alustama?Varem on valu kaotanud Diclofenak,aga umbes 3kuu pärast kordub kõik.

Arst vastas:

dr Kati Otsa

Reumatoloog

Erakliinik Reumed, Tallinna Keskhaigla reumatoloogia osakond

Tere!
Diclophenac on valu ja põletikuvastane ravim. Toime lühiaegne. Plaquenili on immunomodulleeriv ehk baasravim, mis annab pikaaegse efekti ja on vägagi oluline osa juveniilse artriidi ravis. Võtke ravimit ja ärge kartke. Plaquenil on reumatoloogias üks kõige ohutumaid ja nõrgemaid baasravimeid. Kui ka kõrvalnähud nägemisteravuse osas tekkivad, ei ole nad püsivad ja kaovad kohe ravimi katkestades. Ilma baasravita haigus lihtsalt progresseerub.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Reumatoloogia

JIA

1,3a lapsel on diag. JIA, mis algas parema jala põlve põletikuga. Käisime uh ja nagu mina sellest uh vastusest aru saan on haigus haaranud ka mõlemat puusa (parema põlveliigese bursa suprapatellariase ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!

Juveniilne artriit on eluaegne haigus.
Väga korraliku ravi ja ka individuaalse hea ravile allumise korral võib aga saavutada väga pikaaegse remissiooni ( vaibeperioodi).

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi