öine põlvevalu 01.02.04 / Reumatoloogia

Külastaja küsib:

Päeval ei valuta peaaegu üldse parem põlv, aga kõik ööd on põlves terav valu. Ei aita määrimised, süstid, tabletid. Pean püsti kargama, ja köndimisel annab valu järele. Rö-filmil on ka esimese astme artroos, Olen 57 aastane naine. Varem pole liigeste valu olnud. Mind huvitab, et miks miski ei aita, Olen ortopeedi järjekorras, Peaks ju vastupidi olema--rahulolekus annab valu järele- Aga öösel on väljakannatamatu valu. Mida arvate\\ oleksin tänulik.

Arst vastas:

dr Kati Otsa

Reumatoloog

Erakliinik Reumed, Tallinna Keskhaigla reumatoloogia osakond

Tere!
Esimese astme artroosiga pole ortopeedi juures suurt midagi teha.
Öist valu on raske kommenteerida. Mingil põhjusel isheemia liigese piirkonnas? Osteodüstroofia? ( luu düstroofia) Ma soovitaksin siin teha ka põlve magnetresonants(kompuuter) uuringu, mis näitab tunduvalt täpsemalt liigese struktuure kui lihtne röntgen. Liigese magnetuuringust tehaks OÜ Mammograafis. saate ka ise seal aja kinni panna. Saatekiti perearstilt või reumatoloogilt.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Reumatoloogia

öine põlvevalu.

TERE! Mul on selline probleem, et parema põlve valu on ainult öösiti. Päeval liigun vaevusteta, turseid ei ole, põlv ei puneta, 2-3 korda öösel ärkan ägeda valu tõttu üles. Liikumisel hakkab valu veidi ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Kas põlvest Rö-pilt on tehtud? Kas on tehtud vere analüüse? Soovitan siiski ka eriarsti poole pöörduda.

Loe edasi

põlvevalu

Tere!
Kuidas diagnoositakse artroosi? Näiteks põlves. Kas seda näitab tavaline röntgenipilt?
Tänan.

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Jah, tavalise Rö-pildi alusel saab diagnoosida. Samas väga varajased muutused ei ole veel rö nähtavad. Algavat artroosi on suhtel. lihtne diagnoosida ka kliiniliselt.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi