Seljavalu 01.11.03 / Reumatoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Olen 17a tüdruk, kes käib kergejõustiku trennis, kust mu seljavalu alguse saigi.Talvel pärast kaugushüpet oli mu alaselg valus ja seda umbes 2 kuud.Augustikuus vigastasin selga jälle sama asjaga ja on siiamaani valus.Näiteks tahapoole kummardades on seljas selline tuim valu. Valus on selg pärast igat trenni, kuid ta ei valuta, muud moodi ta nagu valus polegi, kui taha kallutades. Iga päev määrin ma selga rohuga, vahel ka võimlen trennile lisaks ja käin ka 1 kord nädalas ujumas. Peale ujumist on selg parem, kuid peale trenni läheb jälle valusaks. Nüüd pole juba pikka aega kaugust hüpanud, aga valu ei kao. Mida peaksin tegema? Kas mingisugune massaaz aitaks või peaksin aktiivsemalt võimlema seljaga?

Arst vastas:

dr Kati Otsa

Reumatoloog

Erakliinik Reumed, Tallinna Keskhaigla reumatoloogia osakond

Tere!
Massazh aitaks küll. Võimlemisharjutusi peab täpselt teadma ja neid peaks ette näitama õppinud ravikehakultuuri spetsialist. Kas selga uuritud üldse on?
Peaksite kõigepealt spordiarsti poole pöörduma. Ma arvan, et seal ei ole midagi reumatoloogilist.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Reumatoloogia

seljavalu

mul on selg kange juba 2-3 nädalat vahepeal ei saanud isegi püsti ja liiigutada kahjuks puudub mul haigekassakaart ja ka raha pole nii palju et arstuile minna mida saaksin ise teha ja võimalikult odavalt ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Ostke apteegist Ibuprofeni. 400 mg tabletid 3 korda päevas ja määrige selga
Dolgit geeliga.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi