Doxycycline Vitabalance 100mg ja eksootilise vilja "mangosteeni" koostoime 21.01.17 / Ravimid

Külastaja küsib:

Mangosteen on eksootiline vili, mille kohta leidsin infot, et teda ei ole soovitav tarbida koos diabeediravimite vms verd vedeldavate ravimitega, kuna mangosteen mistahes kujul sissesüües ise vedeldab verd. ..
Doksotsükliini infolehel on kirjas, et doksotsükliin võib tugevdada sulfonüüluurea derivaatide ja dikumarooli tüüpi antikoagulantide toimet. Seal ei ole aga öeldud, et ei tohi puuviljamahla juua.

Kas doksotükliini infolehes mõeldakse antikoagulantide all ravimeid?
Kas doksotsükliin on verd vedeldava toimega?
Kas tohib tarvitada mangosteeni mahla samaaegselt doksotsükliini antibiootikumi ravi ajal? Kui ei, millised on võimalikud tagajärjed kui neid mõlemaid (puuviljamahla ja antibiootikumi) siiski tarbida?

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere

Doksütsükliin on antibiootikum mida tarvitatakse kasutusjuhendi ja arsti soovituste kohaselt.
Kasutusjuhendis konkreetselt mainimata koostoimeid/vastunäidustusi/kõrvaltoimeid ei maksa endal välja mõelda.
Tablette ravimitega võetakse üldjuhul veega ja seda soovitan ka teile.

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

koostoime

Olen kasutanud valsartaani ja viimasel ajal ka co-prenessat. Mõlema puhul on kirjeldatud sobimatus MSPV ravimitega. Tõepoolest, nii see on ka isikliku kogemuse põhjal. Kas on selliseid vererõhu preparaate, ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Kaltsiumikanali blokaatoritel seda ei kirjeldata: amlodipiin, felodipiin, nitrendipiin jms

Kalle Kurvits

Loe edasi

Antidepressandid

Abikaasa võtab antidepressante Ciral ja tarvitab ka ohtralt alkoholi. Milline on nende arvatav koostoime, millised ohud?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Ciral'il puudub koostoime alkoholiga.
Sellele vaatamata soovitatakse Ciral-ravi ajal alkoholist loobuda.

Kalle Kurvits

Loe edasi

koostoime

Tere,
Mul on vaja võtta nii amitriptülliini kui ka doksütsükliini. Kas nende ravimite koostoimel kuidagi üks mõjutab teist? Näiteks AB mõju väheneb või siis AD mõju väheneb? Infolehel otsest infot ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Arvan, et ei ole olulisi vastuväiteid.
Kui lasete endale mingit ravi määrata, informeerige arsti teistest ravimitest, mida tarvitate.

Kalle Kurvits

Loe edasi

Antibiootikumide mõju viljastumisele

Kas ja kuidas mõjutavad antibiootikumid viljastumist? Kas on soovitatav pärast antibiootikumide tarvitamist (Doxycycline) lapsesaamist edasi lükata?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

See on väga ebamäärane küsimus. Kõik mõjutab kõike ja mõjust viljastamisele peaksite küsima dr. Sõritsa käest, kes vastab siinsamas kliinik.ee-s (lastetus). Peaksite aga mainima, milline ...

Loe edasi

ravimite koostoime

tere, soovin (kui võimalik kiiresti) teada, kas dicolfenac100mg küünalt ja nitrofurantoini tohib koos tarvitada?
ette tänulik valutaja

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Ei leia olulisi probleeme nende kooskasutamisel.

Tugevat tervist,
Kalle Kurvits

Loe edasi

ravimi koostoime

Tere!
Küsimus järgmine: täna kirjutati mulle Nycoflox'i kapsleid, infolehelt ei paista, mis juhtub siis kui vahel ka klaas veini juua? Nii, et kuidas suhtuda alkoholi sel perioodil? Teatavasti kestab ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Otsest keeldu ei ole, mõistlik alkoholitarbimine loodetavasti kurja ei tee.

Kalle Kurvits

Loe edasi

tablettide koostoime

Tere,
kuidas sobivad omavahel kokku kilpnäärme rohud(L-thyroxin) ja rasedusvastased tabletit?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Ei ole probleeme.

Kalle Kurvits

Loe edasi

Ravimite koostoime

Tere!



Kas Nitrofurantoini (50 mg) ja Ciprinoli (500 mg) tablette võib kasutada samaaegselt?



Ette tänades.

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,



Uurisin kasutusjuhendeid ja ei leidnud otsest keeldu. Nad on kasutusel sarnaste diagnoosidega, kuid ei ole täpselt sama toimega, pigem täiendavad teineteist. Siiski on arst ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: