Võimalik rasedus 27.06.22 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!
Sünnitasin oma esimese lapse 9 kuud tagasi. Peale sünnitusjärgset kontrolli hakkasin tarvitama Delamonie minipille. Lõpetasin imetamise 3 kuud tagasi, kuid otsustasin jätkata samade pillide peal, sest mulle sobis. Nüüd mõned päevad/ nädal tagasi oli mul mitmepäevane, pigem määrimine pruunikas voolus, verine. Kas on õigus kahtlustada rasedust? Mitu nädalat enne seda oli mul paar päeva nii öelda kõhulahtisus, kas võimalik, et sellel ajal pillid ei jõudnud toimida ja peaksin tegema rasedustesti? Päevasid mul ei jõudnud tekkidagi pillide kasutamise ajaks ega peale seda.
Kas peaksin ka lõpetama ennetades pillide võtmise?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 21-aastane

Minipille võib tarvitada ka peale imetamise lõpetamist. Küll aga tuleb arvestada, et minipillidega esineb sageli määrimisi. Kui olete tarvitanud iga päev, õigesti skeemi 28+28+28...järgi, siis on rasedusvastane kaitse olemas. Kui soovite hoiduda, siis pille ei peaks lõpetama. Rahustuseks võite ju hommikusest uriinist teha rasedustesti, küll aga hormoonravimite toimel oleme teadlikud nii valepositiivsetest kui ka valenegatiivsetest tulemustest. Uusimad minipillid on Zlynda.
Alati võite tulla reaalsele vastuvõtule.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee 24/7

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Kas peale TSS sündroomi on võimalik rasedaks jääda?

Kas peale TSS sündroomi läbi põdemist on võimalik rasedaks jääda?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

Kindlasti ei ole seda võimalik öelda kirja teel, anamneesi teadmata ja patsienti nägemata. On teada, et kõik põletikud vähendavad ...

Loe edasi

Pillivabal nädalal rasedaks kui uue pakiga ei alusta

Tere

Lõpetasin pillide (Diane35) tarvitamise. Pillivabal nädalal tekkis veritsus tavapäraselt neljandal pillivabal päeval. Vahekorras olin kaks päeva ennem veritsuse tekkimist. Uue pakiga ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, suure tõenäosusega rasedus tekkis ikkagi peale veritsust, aga absoluutselt väita muidugi ei saa. Kuna paar päeva siia-sinna ei ole võimalik täpset rasestumise kuupäeva siiski öelda. Rasestumine ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: