SOS pill ovulatsiooni ajal 29.11.21 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,

Olen väga mures võimaliku soovimatu raseduse pärast. Äkki oskate nõu anda, kui ohtlikus seisus ma olen. Stress lihtsalt tapab. Ma ei kasuta hetkel aktiivse suguelu puudumise tõttu ühtegi püsivat rasedusest hoidumise meetodit. Mõlemad partneriga testisime ennast suguhaiguste osas, seega oli see mure maas. Ma ei muretsenud ka rasestumise pärast, sest mul on tavapäraselt väga regulaarne tsükkel ning päevad pidid enda arvutuste järgi kohe algama. Olime vahekorras kaks x järjest ning kasutasime nö katkestamise meetodit. Sealjuures vahepeal käis partner pesemas. Kui seksile järgnenud hommikul mu menstruatsioon oodatult ei alanud ja kõht krambitas, tegin igaks juhuks ovulatsioonitesti, mis oli positiivne. Tormasin paanikas apteeki ja ca 12h peale suguühet võtsin sos pilli (levonorgestrel). Lugesin hirmuga vastuolulisi artikleid, et see ei toimi, kui luteiniseeriva hormooni tõus on tuvastatud. Kui tõenäoline on, et rasestusin, kuigi partner ei lõpetanud minu sisse ning ei olnud ka nö viimase minuti riske.
Hetkel on kõhus pidev krambitamine nagu algaksid varsti päevad. Rinnanibudes kergelt sügelev-kõditav tunne. On see hormooni löökannusest või pigem pesastumise tunnus?
Tänan!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

TERE, SOS pillid võivad põhjustada valusid ja ka tsüklihäireid.Seega menses võibki nüüd hilineda. Pesastumist küll nii kiirelt ei toimu(tavalislet võtab aega umbes 7 päeva kui viljastatud munarakk jõuab emakasse), juhul kui ikkagi tekikski rasedus.Seega muretsemiseks pole suurt põhjust . Enamuses ikkagi SOS pillid tagavad positivse tulemuse teie jaoks. Tsüklihäire(mensese hilinemine ja hiljem tsüklivälinet veritsus), mis taastub reeglina kuu ajaga.
DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Purunenud kondoom

Tere. Pöördun murega. Olin umbes tund aega tagasi kaitstud vahekorras, jõudsin orgasmini ja järgmine hetk sai partner aru, et kondoom purunes. Partner ei jõudnud orgasmini. Kohe peale seda, kui avastas, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 18-aastane

Tähtsaim daatum ja otsuste tegemiseks vajalik kuupäev on viimase menstruatsiooni 1. päev ja viimase poole aasta menstruatsioonitüklite ...

Loe edasi

Kui tõenäoline rasestumine peale katkestatud vahekorda ning seejärel Levodonna SOS pilli võtmist?

Tere.
Ega te ei oska öelda, kui tõenäoline on jääda rasedaks peale katkestatud vahekorda? Vahekord leidis aset 6 päeva peale menstruatsiooni lõppemist ning võimalik, et ovulatsiooni ajal. Lõpetasime ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, välistada ei saa, et rasestumine toimus, kuigi oli katkestatud suguühe, tõenäosus siiski väike. Samas kui võtsite SOS pille 14 tundi hiljem, siis see on piisav aeg, et hoida ära soovimatut rasedust. ...

Loe edasi

Kas kasutada SOS pilli või mitte?

Olin partneriga koos eile (4.08), otsest suguühet ei toimunud, kuid "hellitasime" üksteist kätega jne. Partneril seemnepurset ei toimunud ja niipalju kui teada siis ka sellele eelnevat vedelikku ei eritunud. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 21-aastane

Vastab tõele, mitte kunagi ei ole võimalik teada saada, kas rasedust üldse oligi. Enamasti tarvitataksegi SOS pilli ikka ärevuse ...

Loe edasi

Peale SOS tabelit võtmist pillidega alustamine

Tere!
Mul on 3 küsimust:
1) Olen 21 aastane naine ja plaanisin hakata võtma pille (Sibilla Plus) alates peagi saabuva menstruatsiooni esimesest päevast. Enne oodatavat menstruatsiooni umbes ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, jah kohe võite alustada pillidega, kui menses algab.Kuid peate arvestama, et menstruatsioon võib nihkuda seoses SOS pillidega. SOS pille ei tohi võtta üle korra kuus. Regulaarseks kasutamiseks neid ...

Loe edasi

Sos pill

Tere! Olin kaitsmata vahekorras 05.11 kella 22 paiku ja võtsin sos pilli 06.11 kella 11 paiku. Olen väga mures kunas esimene laps alles kahe kuune ning sündis keisriga ja teist veel ei sooviks nii pea. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 22-aastne

Olen juba teile vastanud pikemalt, et liigseks mureks põhjust ei ole. Tehke rasedustest nädala pärast hommikusest uriinist, mis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: