Unustatud YAZ pill 17.08.17 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Olen kasutanud YAZ pille pikka aega (ca 5 aastat) ja pole kunagi unustanud ühtegi tabletti võtta. Kahjuks juhtus eile nii, et unustasin tavalisel ajal pilli võtta ning tegin seda ca 14h hiljem (8.30/9 asemel kuskil kella 23 paiku õhtul). Täna võtsin järgmise tableti õigel ajal ehk kohe hommikul. Olen hetkel ribapakendi esimese rea juures.
Olen kuulnud, et pilli võtmisel üle 12h hilinemine võib rasestumisvastast toimet vähendada, samas YAZ infoleht ise viitab sellele, et rasestumisvastane toime ei tohiks vähendada, kui hilinetud on vähem kui 24h.
Kas peaksin siiski muretsema ja lähima nädala jooksul vahekorras olles lisakaitsevahendit kasutama või pole siiski põhjust muretseda ning võimalus rasestuda on üliväike?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane

Kui antibeebipill unustada, siis tuleks kohe võtta kui meenub ja edasi jätkata tavapärase skeemi 24+4 järgi, kalendrisse tuleb märkida 4-platseebotableti päeva.
Muretesemiseks ei ole põhjust kui olete antibeebipille tarvitanud 5 aastat järjest, see tähendab, et 5a jooksul ei ole toimunud ühtki ovulatsiooni ja emaka limaskest on üliõhuke. Nende taastumine võtab aega, et taastuks olukord raseduse võimalikkuseks.

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Vonille pill võtmata 3.nädalal

Tere!

Võtan hetkel Vonille pille ning 3nda nädala viies kollane tablett jäi õhtul võtmata (tavaliselt võtan 21 ja 00 vahel). Võtsin unustatud tableti järgmisel hommikul 10.30. Pakendi infolehelt ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 20-aastane

Ka antibeebipillid on (hormoon)ravimid, millest peate rääkima igale artile, kuhu pöördute. Jätke meelde kuu ja aasta, millal ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: