Positiivne test ja veritsus 31.07.17 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Soov on rasestuda. Eelmine menses algas 5.07. 27.07 tegin rasedustesti, millele ilmus väga õrn, vaevumärgatav testitriip. 2 päeva hiljem tegin uue testi ja triip oli veidi paremini nähtav. Kolmanda testi tegin täna varahommikul ja sellel oli juba kaks korralikku triipu. Samas algas täna veritsus. Voodist tõustes märkasin reitel pruuni voolust ja WC-s tuli korralik sahmakas sellist tumedat verd. Uus menses pidanukski algama täna-homme. Päeva jooksul on nüüd edasi määrinud, pigem punane vere-lima segu, aga seda ei ole väga palju. Sidemele välja eriti midagi ei jookse, aga pühkides jääb paberile küll. Kõhus erilist valu ei ole olnud, aeg-ajalt on kerget pakitsemist.
Ise arvan, et rasedus ei jäänud püsima, ju siis ei olnud elujõuline.
Minu küsimus on, et kas oleks vaja pöörduda arsti poole, või kui on tavaline päevade moodi veritsus, siis toimub kehas puhastumine iseenesest loomulikul teel? Teine küsimus, et kas on mõtet mingi aja pärast rasedustesti korrata, s.t. kui pika aja pärast peaks see negatiivset tulemust näitama, kui rasedus katkes?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane

Teie arutlus on õige, kaasajal on eelistatuim meetod jälgimine. Rasedusteste oleks arukas korrata kord nädalas hommikusest uriinist. Alati võite pöörduda laborisse synlab.ee ja ise tasudes paluda rasedushormooni analüüsi veeniverest HCG ka kord nädalas, siis selgub, kas on langustendents või tõusutendents.
Reeglina on tegemist nn biokeemilise rasedusega, kus ei ole vajalik sekkumine ega ka erijälgimine.
Kui määrimine kestab üle 10p või tõuseb palavik üle 38,5 või tekib günekoloogiline verejooks, mis on 1 side või 1 tampoon tunnis enam kui 3 tunni jooksul, siis peaks kohe tulema vastuvõtule.
Küll aga võiks paari nädala pärast mõõta emaka limaskesta paksust, selleks saatke oma isikukood minu töömeilile glitter@naistearst.ee

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Rasedustest positiivne

Tere,
Mul on viimased nädal aega alakõhus kerge valu olnud. Pigem hooti ja krampidena ja ka kerge iiveldus tunne hooti.
Eelviimases päevad olid vaid kaks päeva kerget määrimist. Viimased päevad ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Tähtis on otsus: kas soovisite rasestuda või soovisite hoiduda? Korrake rasedusteste hommikusest uriinist üks kord nädalas. Mõned ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: