Beebipillid. 04.01.22 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!
Nimelt olen beebipillle juba mitu aastat võtnud ja esimest korda elus juhtus, et unustasin ühe pilli võtta.
Alustasin uue pakiga teisipäeval ja kohe kolmapäeval unus pill võtmata ja avastasin selle alles pühapäeval ning alles siis võtsin selle järgi. Samal päeval, kui unustasin pilli võtta , olin ka vahekorras.
Täna on imelik pinge tunne alakõhus. Kas on võimalik rasestumine või tingitud pigem 2 pilli korraga võtmisest see? Kas oleks pidanud hakkama vaheveritsus kindlasti?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane

Rasestumise võimalus on olematu, sest antibeebipillide tarvitamise ajal ei toimu ovulatsioone ja emaka kaela lima muutub. Need ei taastu ühe ega ka mõne päevaga. "Täna on imelik pinge tunne alakõhus. Kas on võimalik rasestumine või tingitud pigem 2 pilli korraga võtmisest see?"
Tingitud pigem 2 pilli korraga võtmisest.
Antibeebipille võtke ikka kindlal ajal, kui ununeb, siis võtta kohe ja järgmine tavapärasel ajal. Kalendrisse märkige pillivabad või toimevabad päevad ning igale arstile, kuhu pöördute öelge, et tarvitate antibeebipille ning pillivaba aeg.
Enda rahustamiseks võite teha rasedustesti hommikusest uriinist enne uue lehe alustamist.
Kindlasti minge EKVähi sõeluuringule 30-aastaselt jooksva aasta vältel vastavalt sünniaastale.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee 24/7

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Beebipillid ja SOS-pill

Neiul selgus, et beebipillid on vastunàidustatud, kuna need tekitasid talle trombi. Kui beebipillid on vastunäidustatud, kas siis ka SOS-pilli ei tohi võtta?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
tubli, et küsite

Kui on anamneesis tromboosid või on risk trombooside tekkeks, siis on vastunäidustatud kombineeritud antibeebipillid, EVRA plaastrid ja NuvaRing.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: