Rasedana veres põletik ja plt 07.09.20 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!Olen 13 nädalat rase. Tehtud vereproovist selgus, et veres on põletikunäit 12 ning plt on normist rohkem ehk 420. Muud vere ja uriini näidud kõik olid korras. Ennast kuskilt haigena ei tunne ning ei oska kahtlustada, kus põletik olla võiks või millest. Eks järgmisel ämmaemanda visiidil saan infot aga enne olen siiski mures, et miks sellised näidud, kas ja millist ohtu need endast kujutavad. Vererõhk on ka normis, 90/120, vahel harva tuleb ette ka madalamat, nt 70/105. Kroonilisi haiguseid ei esine ning igapäevaselt mingeid ravimeid ei tarvita.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 37-aastane

Rasedatel on verenäitajad erinevad mitterasedatest. Rasedate vereanalüüside kohta on kirjutatud palju teaduslikke raamatuid ja artikleid. Alati saab analüüsi teostanud laborist küsida üle normid rasedatele.
Kas varem on rasedusi ja sünnitusi olnud? Kui ämmaemand kahtlustab probleemi, siis saab ta alati suunata rasedate patoloogiatega tegelevatele sünnitusabi eriarstidele sünnieelsetes osakondades.
Ei peaks ka liigselt muretsema ja igat numbrit jälgima eraldi. Nautige rasedust, külastage emadekooli, rasedate võimlemist, rasedate ujumist jms.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee 24/7

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Tupeseene ravi ja raseduse algus

Tere,

Võtsin raseduse algul ca 2. nädalal, (ma ei olnud sellest siis veel teadlik), tupeseene suukaudset ravimit Fluconazol Takeda 150 mg kokku 1 tablett.
Kui selgus, et olen rase, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Teie mure on mõistetav, kõik emad muretsevad. Alati tuleks mõelda nii, ei haiguste ravimine on ohutum kui ravimata jätmine. Ka rasedatel esineb probleeme, mida tuleb ravida ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: