klotrimazol 04.03.02 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Lp tohter!



Mure selline - käisin kuu tagasi oma arsti juures kontrollis, kuna planeerin teist last. Et mul oli päris tugev tupeseen, kirjutas arst mulle klotrimazol kreemi ja tupesisesed tabletid. Kasutasin neid 12 päeva. Sel kuul hoidusin lihtsalt ohtlikel päevadel vahekorrast, kuid nüüd kipub asi seda nägu olema, et võisin rasestuda enne ravimi tarvitamist.

Tableti infolehel oli kirjas, et mitte kasutada raseduse esimesel 3-l kuul. Kui tõsine on nüüd oht loote väärarenguks ning milliseid kahjustusi klotrimazol võib põhjustada?



Ja teine mure - suvel diagnoositi mul trihhomonoos. Sain sellele ravi, mille korralikult läbi tegin, kontrollanalüüsi aga ei ole võetud. Kas peaksin muretsema?

Ette tänades

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.

Rasedusega arvele minnes võetakse Teilt tupeanalüüsid põletikunäitajatele , seega saate teada, kas olete haigusest paranenud. Kui Teil vooluse kaebused puuduvad ja Te tegite ravi koos partneriga peaksite olema tervistunud.

Clotrimazol on lokaalne ravim. See tähendab , et ravimi imendumine vereringesse puudub ja lootele ei peaks olema toksilist mõju. Kuna rasedatega ei saa teha kliinilisi uuringuid, ei saa firma ka 100 % tõenäosusega öelda, milline on mõju lootele. Kirjanduses ei ole aga viiteid selle kohta, et Clotrimazoli kasutanud naistel oleks olnud loote arengu häireid või väärarendeid. Soovitan aga teha esimese ultraheli uuringu juba raseduse esimeses trimestris ( 10-11 nädalal).

Ilusat raseduseaega soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Dalacin/klotrimazol ja rasedus

Tere!
Planeerin rasedust. Käisin igaks juhuks enne naistearsti juures ja ta leidis vist mingi häda (kuna ta eesti keelt eriti ei oska, siis ma ei saanud aru, mis häda see on) ja kirjutas Dalacin ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Peale ravi võite kohe mõelda rasestumisele. Nendel preparaatixel pole kahjulikku mõju rasedusele. Dr Kadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: