armastuse ja seksi mõju laps arengule 28.02.02 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Kas oskaksite kommenteerida seost igapäevase aktiivse seksi ja lapse arengu vahel? Pean silmas just vereringet ning isa ja ema armastust/emotsioone. Millised võimalikud pos-neg mõjud võivad olla meditsiinilisest vaatenurgast? Tean, et seks mõjub hästi, aga palun võimalikult täpselt.



Kui palju kõhubeebi tajub emme ja issi omavahelist armastust ning kuidas see mõjutab tema edaspidist arengut/elu/jms.



Kui sellest on kuskil eelnevalt pikemalt kirjutatud, siis piisab teie viitest.



Olen väga tänulik teile, pr. Aire Sekavin

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.

Kui rasedus kulgeb normipäraselt on suguelu igati soovitav. On andmeid , et seksides emaka verevarustus paraneb ja seega mõjub see ka lootele ainult positiivselt. Raseduse lõpupoole võib aktiivne suguelu soodustada lootevee enneaegset puhkemist. See on tingitud sellest , et sperma sisaldab ka prostata sekreeti , mis võib kutsuda esile emaka kontraktsioone ja enneaegset sünnitust.

Ema ja isa omavahelised head suhted mõjuvad lapse arengule igati toetavalt ja hästi.

Suguelust tuleks loobuda kui on tegemist enneaegse sünnituse ohuga või kui esineb platsenta asetsuse patoloogia (eesasetsus või servmine kinnitus).

Kahjuks ei oska Teile soovitada pikemat artiklit sellel teemal. Soovi korral võiksite konsulteerida seksuoloogide-pereterapeutidega.

Tervitades Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Triregoli moju loote arengule

Olen kasutanud Triregoli juba ule kahe aasta ja siiani edukalt.

Nuud aga jain rasedaks ja seda teadmata kasutasin vahemalt pool kuud seda rasestumisvastast vahendit edasi.
Kuna infolehel ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Pole tõestatud, et pillid kahjustavad loodet, seega pole näidustatud rasedsue lõpetamine. Info, et tuleb pillid lõpetada enne rasestumist 3 kuud on vananenud seisukoht, seda ei soovitata. enam. Dr ...

Loe edasi

Cutasept® F

Tere,
oskate ehk öelda, kas selle desinfitseeriva ravimi kasutamine punnide raviks esimestel raseduskuudel võib ka miskit mõju avaldada lootele?
Ja veel... võtsin esimestel kuudel lisaks maternale ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Võite raseduse ajal soovi korral kasutada Cutasepti. Foolhappe üleannustamisest võivad tekkida Teil seedehäired, kuid loote väärarendeid või arengu komplikatsioone ei teata.
Ilusat aastalõppu ...

Loe edasi

keisrilõige

Tere.
Tahaksin teada, millised ohud kaasnevad nii naisele kui lapsele kui esimene laps sündis keisrilõikega ja teine laps sünnib juba aasta pärast. Arm ja organism ei ole saanud ju piisavalt taastuda ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

1 aasta on piisav aeg haava paranemiseks. Varem oli küll see soovituslik aeg pisut pikem, arvestades aga tänapäeva õmblusmaterjale, siis olukord on muutunud. Umbes 60 % naistest sünnitvad peale keisrit ...

Loe edasi

spiraal ja raseduse kulg

Rasestusin spiraaliga. Olen veidi hirmul, et kuidas spiraal lapsele mõjub. Arst teavitas mind, et vahel esineb spiraaliga katkemisi. Kuid kas võib olla spiraalil mõju ka loote arengule -st.tekitada väärarenguid ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Spiraal ei tekita väärarenguid. Tavaliselt jääb ta kestadeväliselt väljapoole lootepõit.
Ultraheliuuringul saab täpsustada spiraali ja lootepõie asukohta ning otsustada väljutamise ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: