rasedus 20.01.15 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere.
Minul Mure selline. Olen rase üle 9 nädala.Viimane menses oli 15 november 2014.Rasedustesti tegin 21. dets. mis oli positiivne.Kuna mul olid eelnevalt olnud alakõhuvalud mis meenutasid menstruatsiooni valusid juba ligi 2 nädalat, pöördusin EMO,se. Kus rasedust ei kinnitatud kuna ei olnud loodet veel näha.Tagasi kutsuti 30.detsember.Siis arst avastas kahed südamelöögid. Sain teada et ootan kaksikuid. Tagasi kutsuti kahe nädala pärast.Siis selgus et polegi enam kahtesid südamelööke ja näha oli ainult üks loode. Nimeslt siit minu küsimus. Kas kui see teine embrüo või loode kes nüüd kõrvalt lihtsalt ära kadus.Kas ja mis sellest edasi saab. Kas rasedus kulgeb ise keasti edasi ja see ei mõjuta mu olemas olevat last kõhus. Kas ei või tekkida mingit mürgistust kui üks loode kõrval enam edasi ei arenenud. Kas võib see iseeneslikult väljuda ?Või kas üldse väljub ? Aitäh.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 30-aastane.
Selline olukord günekoloogias on tavapärane: esmalt on embrüo nii väike, et ei ole täit selgust ja tuleb uuesti vaadata mingi aja pärast eeldades, et loode on kasvanud.
Kui rasedus on väike, siis esineb mitmeid olukordi, mille üle embrüo faasis on keeruline teha otsuseid tulevikuks: ema arterid võivad simuleerida oletatava embrüo südamelööke, esineb hematoome, mis kaovad, imenduvad; esineb vedelikke emaka õõnes ja hiljem võib selguda, et ei olnudki lootepõis; mitmikute puhul üsna sageli ei arene teised looted välja, imenduvad ja hääbuvad; on olemas termin paberloode. Paljudel IVF juhtudel kas teine kaksik hääbub, kas eemaldatakse või jälgitakse ning meditsiinis on veelgi sadu võimalusi.
Kui teema huvitab, saate lugeda ICD 10 rahvusvahelisi diagnoose, mis on tõlgitud ka eesti keelde, neid on kindlasti üle 10 000.
Soovitan mitte liiga palju muretseda, jälgige oma seisundit ning rääkige sellest naistearstile ja ämmaemandale, mida suurem on loode, seda paremini on ta jälgitav UHD.
Mõni patsient vajab rahunemiseks rohkem informatsiooni, aga mõni nagu näha võib muutuda hoopiski ärevaks; minul oli hiljuti selline juhtum praksises.
Tarvitage vitamiine rasedatele loote heaks arenguks ja foolhapet väärarendite profülaktikaks.
Alati võite pöörduda dr Marek Šois tasulisele UHD uuringule
http://www.ultraheli.ee/
Galina Litter naistearst.ee Pirita Perearstikeskusest

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Rasedus peale aborti

Tervist!
Rasedus peetus ning tehti medikamentoosne abort. Kui suur on võimalus peale aborti koheselt uuesti rasestuda ennem päevade taastumist? Kas on olnud ka terveid beebisid, kes on tulnud sääraselt? ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Reeglina soovitatakse rasestuda peale menstruaalrsûkli taastumist, aga kui te kohe rasetuste, siis teie emaka limaskest taastus kiirelt ja suutis rasedust implanteerida. Kuidas rasedus kulgeb on raske ...

Loe edasi

Rasedus

Tere küsimus selles et emakas läheb tihti kõvaks ja eba mugav on olla nospa ei aita rasedus 25 nädalt ja arst ütles kõik ilusti korras pisike kõhus väga aktiivne põhksib ilusti vahel isegi väga valus ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kui kõik lapsega korras, siis te ei pea muretsema. Mõnedel on emakas väga tundlik ja tekitab sellist tunnet nagu teil on.Kindlasti andke teda oma arstile/ämmaemandale om amurest.

DRKadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: