Ununenud beebipillid 05.06.14 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Mul oleks selline küsimus, et olen tarbinud beebipille Yarina umbes 6 aastat.
Päevad olid eelmine nädal ja laupäeval pidin alusatama uue pillide pakiga. Oma tiheda töögraafiku tõttu avasatasin eile, et pole võtnud tablette laupäevast-kolmapäevani. Viimane vahekord oli esmaspäeval. Mida peaksin tegema ?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 22-aastane.
Kirjutage üles kuu ja aasta, millal alustasite antibeebipillide tarvitamist, iga 5 aasta järel tuleks näidustused-vastunäidustused üle vaadata.
Sagedaimini on skeem 21+7, kalendrisse märkige 7-pillivaba päeva ja öelge need igale arstile, kuhu pöördute.
Täna on juba reede, kas mõtlete eelmist laupäeva 31.05? Olukord on ebamugav igal juhul, aga kui soovite endiselt hoiduda, siis üks võimalustest on otsekohe alustada antibeebipillide tarvitamist ikka skeemi 21+7 järgi. Lisakaitsena tuleb kasutada kondoomi, võib esineda vaheveritsusi. Enne uue tabletilehe alustamist tuleks teha rasedustest hommikusest uriinist.
Raseduse tõenäosus on ülimadal, sest limaskest on õhuke ja ovulatsioonid ei pruugi taastuda kohe, aga kui rasedustest tuleb pos, siis tehke otsus ja pöörduge koheselt naistearstile.
G.Litter naistearst.ee Pirita Perearstikeskusest

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Beebipillid ja SOS-pill

Neiul selgus, et beebipillid on vastunàidustatud, kuna need tekitasid talle trombi. Kui beebipillid on vastunäidustatud, kas siis ka SOS-pilli ei tohi võtta?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
tubli, et küsite

Kui on anamneesis tromboosid või on risk trombooside tekkeks, siis on vastunäidustatud kombineeritud antibeebipillid, EVRA plaastrid ja NuvaRing.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: