Emaka kokkutõmbed 29.11.13 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere.
OLen 26aastane ja käimas esimese raseduse 14.nädal. Pöördusin EMO-sse kõhuvalu ja emaka kokkutõmmetega. Ultrahelis tuvastati päris suur emaka toonus. Lapsega kõik korras. Määrinud ei ole. Olin viis päeva haiglaravil, raviks määrati 3x päevas No Spa süstid ja 3x päevas Duphastoni, kuna eelnevalt mõned aastad tagasi tehtud abort ja paar aastat tagasi diagn.endometrioos. Tehti ka uriini-ja vereanalüüsid, neerude ultraheli, need olid korras. Emaka kokkutõmbed kõige paremini ravile ei allunud, toonust vähemaks natuke õnnestus saada. Raviarst kirjutas haiglast välja, määras edasiseks raviks duphastoni ja vajadusel No-spa tablette. Emaka kokkutõmbed esineb ikka, päeva jooksul 4-5 korda, kõht aeg-ajalt valutab õrnalt ja annab tunda. Arst palus võtta rahulikult ja jälgida kokkutõmbeid. Kui hullemaks läheb, pean tagasi haiglasse pöörduma. Enda ämmaemanda juurde aeg 10. dets. Kas peaksin muretsema või lihtsalt ootama ja vaatama, mis edasi saab?

Ette tänades

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 26-aastane. Kirjutate, et anamneesis on abort ja endometrioos.
Mure ja ärevus (ärevushäire, somatisatsioon) on arusaadav, aga tegelikult on ju väga hästi, et olete rasestunud ja kõige ohtlikum aeg 12 nädalat on möödas.
Olen teie raviarstiga nõus: "Arst palus võtta rahulikult ...", nii tehkegi. Te ei peaks muretsema vaid hoopiski rõõmustama ja nautima rasedusaega ning beebiootust, sest sünnitusi ühe naise kohta on ju kaasajal vähe.
Selleine „ravi“ on nii arsti kui ka teie rahustamiseks...mingit imet sellega raviga ei saa korda saata, rasedus kulgeb ikka omasoodu, reeglina normipäraselt.
Alaõhuvalu raseduse ajal on üsna tavapärane, mis on enamasti seotud emaka kasvamisega, närvide ja veresoonte pingega jm-ga; võib lugeda juurde Eesti Naistearstide Seltsi lehelt www.ens.ee: 6. Sagedamini esinevate rasedusaegsete vaevuste käsitlus:
Soovitus: oodake ikka uut pereliiget, rõõmustage ennast ja oma pereliikmeid, muretsege vähem.
Kasu on rasedusaegsest pandaažist, vesivõimlemisest rasedatele, ujumisest, veeprotseduuridest jm meeldivast ning rahustavast. Olete noor, kõik saab korda. Andke mullegi teada, kui olete sünnitanud.
G.Litter, naistearst.ee, Piritalt-Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Kui rasedus katkes 4 päeva tagasi ning krambid jätkuvad

23.12 oli näha korra helepruuni määrimist. 4.12 hakkas tulema pruunikat voolust juba päris ohtralt. Pöördusin EMOsse, kus paraku ühtegi günekoloogi kohapeal ei olnud. Sain duphastoni, sain 1 tableti võetud ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere suure tõenäosusega rasedus katkes täiesti, kuna suurt veritust enam pole.Samas emaka kokkutõmbed võivad esineda seni kuni emakas saavutab endised mõõtmed.Seega kui teil palavikku pole, siis on korras. ...

Loe edasi

Может ли тянуть низ живота

Может ли тянуть низ живота на сроке 6+2 ? Тянет редко, может 1 раз в день, может раз в 3 дня. И в последние 2 дня ощущается тяжесть в животе.
Выделения обычные.
Очень просто волнуюсь, а к ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Teie kirja lugedes jääb küll mulje, et tegemist on sageli esinevate ebamugavustega, mis kaasnevad rasedusega. Soovitan külastada ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: