Pillide võtmine 04.08.13 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere. Alustasin peale pikemat pausi uuesti pillide võtmisega. Kuna arvasin, et pillidega alustamine jäi pigem teisele päevale, mitte esimsele (esimesel päeval oli väga õrn määrimine), siis kasutasime alguses igaks juhuks lisaks ka kondoomi. Kuid nüüd seitsmenda päeva õhtul (olles hommikul võtnud pilli) juhtus kondoomiga äpardus. Kui suur on oht rasestuda? Mis võimalused oleks lisaks? Kas SOS pilli võtmine oleks kuidagi kahjulik?

Vastuse eest ette tänades!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Kuna olin puhkusel ja ei vastanud küsimistele , siis vastus on hilineneud. Vabandust. Tõenäosus sellisel ajal rasestuda on kaduvväike. Loodan et teil on kõik hästi. SOS pille pole küll mõttekas võtta kui kasutate kombineeritud pille.
DR Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Antibeebipillid ja rasedus.

Tere. Võtsin regulaarselt antibeebipille, kuid kuna ühel korral läks võtmine segamini ehk ununes 1 tbl võtmata, jäin rasedaks. Kuna ma rasestumisest teadlik polnud, võtsin kuni 5. rasedusnädalani beebipille ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Selline olukord, kus naine unustab pillid ja rasestub, samas jätkab algul pillide võtmist. Siiani pole leitud kahjulikku toimet lootele ja raseduse katkestamine pole näidustatud sel puhul. DR Kadastik

Loe edasi

pillide võtmine

tekkis selline olukord, et tahaks pillide sõtmist tund aega edasi lükata. kuidas oleks kõige õigem seda teha? kas nii tohib, et lükkan umbes üle kahe päeva 10 minutit edasti, kuni tund täis on?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tohib.
Kõikumine kuni 2 tundi ei ole probleem.

Loe edasi

marvelon

olen võtnud marveloni 6 aastat, kuid sooviksin nüüd rasestuda. kas marveloni võtmisel on ka mingid tagajärjed või peaks ootama mingi aja, enne kui rasedaks jääda.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Lõpetage pillide võtmine ja rasestuge ! Praegu on sobiv aeg.
Naistearst G.Litter

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: