laps tilluke 07.02.02 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Oleme kohe viienda kuu alguspiiril ja arsti arvates plika veits pisike, normaalsuse piirides siiski. UH järgi tõi sünnituse nädala võrra varemaks. Tean, et UHd panevad vahest nii kaalus kui pikkuses korralikult mõõda.

Tahaksin küsida, et kui toitun korralikult ja olen kiire ainevahetusega, kas saan kuidagi veel lapse kasvamisele tõuget anda. On see vajalik.

Olen aeg-ajalt kaalus püüdnud juurde võtta nii shokolaadi kui koogikestega, aga minu puhul ei aita miski. Anorektik pole.

Olen arsti arvamuse üle tänulik.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Usun,et kui lapse mõõdud on proportsioonis ja kõik näitajad on kooras, siis pisut väiksem laps on teie omapära. Sööma peate korralikult, kuid normi piires. Sokolaadi sel eesmärgil küll ei peaks ohjeldamatult sööma.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

lapse asend

Kas see on normaalne, et laps on juba 25 nädalal pea alaspidi?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Normaalne asend ongi pea allpool ja laps sünnibki pea ees. 25-ndal nädalal on sageli laps ka risti või pepu ees. Sünnituse eelselt parim asend on stabiilselt pea ees. Dr Kadastik

Loe edasi

tuharseis

Lp. doktor!

Küsimus on suhteliselt lihtne, kuigi vastust pole vist nii kerge anda. Nimelt olen 34. nädalat rase ning viimasel arsti külastusel leiti, et minu pisike, kellele oli koguaeg peaseisu ...

Vastas dr Aire Sekavin

Kallis Margot.

Kui Teie laps on praegu tuharseisus, siis on võimalik raseduse (35) 36 nädalas proovida teda ettevaatlikult pöörata tagasi peaseisu. See toimub ultraheli kontrolli all ja tehakse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: