Berlocid+Nuvaring 08.10.12 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Mulle määrati püelonefriidi raviks antibiootikumid Berlocid 800mg/160mg. Unustasin arstile mainida, et kasutan ühtlasi Nuvaringi kontratseptsiooniks. Nüüd polegi kuskilt küsida. Antibiootikumi kuuri alustasin 29.09 õhtul ja lõppema peaks see mul homme hommikul. Mul oli 28.09-04.10 rõngavaba periood. 05.10 asetasin uue rõnga. Kas nüüd uue rõngaga võib olla toime vähenenud ja kui, siis kas SOS pill oleks praegu mõistlik? (vahekorrast möödas alla 24h).

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 24-aastane. T.Berlocid on sulfoonamiidide rea preparaat. SOS pilli ei pea kasutama. NuvaRingi toime pärast muretsema ei pea, kui tekib veresegune määrimine, siis on teada, et ravimite kõrvaltoimetest. Kirjutage ikka kalendrisse 7 NuvaRingi vaba päeva ja öelge igale arstile, kuhu pöördute, et kasutate kombineeritud hormonaalset kontratseptsiooni.
G.Litter, naistearst.ee, Piritalt-Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Vahekord Nuvaringi nädalavabal perioodil

Kui Nuvaring on kolm nädalat sees ja siis tuleb see välja võtta üheks nädalaks, kas siis sellisel juhul kui vahekord toimub sellel nädalal, kui Nuvaringi sees ei ole tuleks kasutada kondoomi?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane

Olete väga tubli ja toimetulev, et saate uue kaasaegse rasedusvastase vahendiga NuvaRing hästi hakkama. Skeem ikka sama, mis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: