Parvoviirus ja rasedus 23.02.11 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,

soovin Teie arvamust seoses parvoviiruse võimaliku mõjuga rasedusele.
Olen 30 a., hetkel 27. rasedusnadäl, teine rasedus. Minu 1 a 8 kuusel tütrel oli eelmisel nädalal kahtlane nahalööve ja kerge nohu, arstide arvates põdes ta suure tõenäosusega läbi parvoviiruse. Kuna midagi tõsist ei olnud, siis ei vaadanud arst teda ka eraldi läbi. Lisaks sellele jäi ta mõni päev hiljem tuulerõugetesse ja nüüd ravime juba seda. Mul olid ka endal nädala alguses külmetushaiguse tunnused, sain aru, et parvoviirus võib kulgeda ka ilma iseäralike tunnusteta. Samas peaks olema võimalik, et olen seda juba põdenud.
Rasedate kirjanduses on viidatud, et parvoviirus võib ohtu kujutada raseduse ajal, ilma täpsustamata, mida see tähendab. Saan aru, et hetkel ei ole ka 100% kindel, kas mu laps ja mina seda tegelikult põdesime, aga soovin Teie nõuannet:
- milliseid riske parvoviiruse põdemine lootele võib põhjustada?
- kui suur on oht raseduse selles suurusjärgus?
- kas tasub teha mingeid täiendavaid analüüse? Olen aru saanud, et otseselt ravi parvoviiruse korral ei ole niikuinii võimalik.

Tänan Teid ette vastuse eest.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. parvoviirus võib ohustada rasedust ja eriti kui infitseerumine toimub raseduse alguses(kuni 16 näd.). Oht on raseduse iseeneslikule katkemisele raseduse esimeses pooles(15%). Kui infitseerumine toimub hiljem, siis oht lapsele on väike. Reeglina sünnivad terved lapsed. Kahjustusena on loote hüdrops(turse),0.6-3%; muutused veres-tekib kehvveresus. Kindalsti on vajalik Ultraheli uuring raseduse ajal ja soovitaks teha veretest, kas üldse on teil infitseerumine toimunud. Ravi puudub, seega tuleb lihtsalt rasedust jälgida. Dr kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viirushaigus raseduse kolmandal nädalal

Tere !

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tsüklihäired

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Kollaskeha hormoon

Tere,


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane


Loe edasi

Unustatud YAZ pill

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Sünnitus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane


Loe edasi

Positiivne test ja veritsus


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane


Loe edasi

SOS pill ja rasedus

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane


Loe edasi

Hambaravi

Kas raseduse 9.nãdalal võib lasta teha hambaröntgeni?
Millist ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Drkadastik.

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

HCG ja progresterooni tase


Samas HCG tase on siiani tõusnud.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: