Küsimus raseduse kohta 19.09.10 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Naistearstil sai käidud ja tehti vaginaalne uuring, et olla kindel kas olen rase või mitte. Arsti sõnul ei näinud ta rasedust aga soovitas veel teha kodune rasedustest. Test tehtud ja oli negatiivne. Viimane vahekord oli 14 nädalat tagasi, ilma kaitsevahendita. Arstil käisin peale vahekorda 8.nädalal. Küsimus nüüd järgmine: kui testid näitavad neg, miks on rinnad valulikud, kõht nagu koriseb või mullitab, mullitamine algas peale vahekorda, päevad olid enne rohke verega, nüüd on veritsus väiksem ja menses on regulaarne. Kas sellised näidud võivad ilmneda ka sellest, et laps pole veel oodatud või on hirm selle ees? Uue testi tegin kaks päeva tagasi ja neg, hommikusest uriinist.
Tänan!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Loen teie kirjast, et olete 32-aastane, viimane kaitsmata vahekord oli 14 nädalat tagasi ja rasedustestid on negatiivsed.
Sel juhul on tegemist menstruaaltsükli häirega, mis vajab korduvat ultraheliuuringut ja ravi.
Soovitused:
1) korrake rasedusteste üks kord nädalas hommikusest uriinist;
2) broneerige plaaniline aeg naistearstile;
3) kui soovite rasedusest hoiduda, siis peaksite koos naistearstiga valima sobivama rasedusest hoidumise vahendi; uusim ja mugavam on NuvaRing juhul, kui te ei suitseta; vt. www.naistering.ee.
4) välistatud peavad olema peamised suguhaigused urogenitaalne klamüdioos ja gonorröa;
Teil on õigus, stress põhjustab mitmeid kaebusi , ka somatisatsiooni.
G.Litter, www.naistearst.ee, Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Raseduseaegsed vitamiinid

Tere,
Küsimus on raseduse aegsete vitamiinide ning foolhappe kohta. Nimelt olen 5+3 nädalat rase ning võtan raseduseaegseid vitamiine (Rainbow Light, Just Once, Prenatal One, Food-Based Multivitamin), ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, see annus on piisav.
DRkadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: