Duphaston ja menstruatsioonitsükkel 28.06.10 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,
Olen 24 aastane, planeerime mehega last ning ebaregulaarse tsükli reguleerimiseks määras arst mulle duphastoni tabletid (4 tsükliline kuur). Arst ütles, et peale viimast tabletti peaks menses algama hiljemalt 10 päeva jooksul, nii mul 3 esimese tsükli puhul oligi. Viimase tsükli viimasest tabletist oli juba 14 päeva möödas, tegin rasedustesti, kuid see oli negatiivne. Rinnad olid valulikud olnud juba nädalake. Järgmisel päeval tõstsin töö juures väga raskeid mööbliesemeid ning koju minnes avastasin, et määrib. Siis algas menses, vist. Tavaliselt kestab mul nädal aega ja on väga vererohke, kuid seekord piirdus vaid 4 päevaga ning oli väga väga minimaalne. Puudusid ka igasugused tavapärased tunnused -tuim kõhuvalu ja seljavalu. Mul ei ole enne nii lühikest ja verevaest menstruatsiooni olnud ja hakkasin mõtlema, et kas see on normaalne. Rinnad on siiamaani hellad. Kuna mul on plaanis kaugemale reisile minna, siis tahaksin enne teada, kas kõik on ikka korras. Arsti juurde pääseksin alles juuli lõpus.
Eelmine menses algas 13 mail ja see mis nüüd oli 22. juunil.
Loodetavasti saate mulle veidi selgust tuua
Tänan ette!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!
Duphaston on kollakeha hormoon, ning tema toimel emaka limaskest ei kasvagi väga paksuks. Seetõttu muutubki menstruatsioon tavaliseks. Duphastoni kasutatakse ka vererohkete menstruatsioonide raviks neil, kes soovivad sünnitada.
Soovitused:
-märkige üles menstruatsioonide 1. päevad
-lugege menstruaaltsüklite pikkused
-kirjutage üles ravimi tarvitamise kuupäevad ja annused
-tehke igas menstruaaltsüklis ovulatsiooniteste, mida saate osta apteegi käsimüügist
-tarvitage Livol Multi Total vitamiine naistele ja mehele ostke sama sarja meeste vitamiinid
-ostke reisile kaasa MultiGyn FemiWash intiimpesuvaht, Klotrimasool kreem, Ecocillin tupekuulikesd, GynoLact tupetabletid.
Hetkel on olukord normaalne. Kiiret arsti poole pöördumisega ei ole. Kui rasedustest hommikusest uriinist on positiivne, siis broneerige plaaniline aeg rasedate vastuvõtule ~7-10 nädala paiku.
Mehel on soovitav teostada veregrupi ja reesuskuuluvuse uuring www.laborid.ee -s. Palugu vastuseid 3 eksemplari: passi, perearstile, 1 võtke kaasa naistearstile.
G.Litter, www.naistearst.ee, hetkel puhkuselt Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Duphaston

Tere

Hakkasin võtma kaks päeva peale ovulatsiooni duphaston tablette. Vahekord oli kaks päeva enne ovulatsiooni.
Hetkel on 7 päeva möödas ovulatsioonist ja on igasugused sümptomid. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

Duphaston tablettide määramisel on mingi kindel näidustus. Vastab tõele, need on kollaskeha hormooni sarnased preparaadid ja ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: