Mured 19.01.09 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Vanus: 26.a.
Rasedus: 30 nädalat

Kaebused:
1. Jubedad valud ribide tsoonis kolmandat päeva; Tunne, et ribid lähevad laiemaks ja üsna tihti on tunda teravat valu siseorganitel. Kui kaua selline seisund võib kesta? Kuidas saab valu leevendada? Ei saa normaalselt hingata, lamada, istuda..
2. Kahe nädalane "tervislik dieet" (puuviljad; juurviljad; väherasvane toit... Tulemuseks kehakaal läks isegi paarsada grammi allapoole. See pole ju ka hea? Dieeti pidasin, kuna eelmine kuu kehakaal suurenes ~4 kg. Tuleb välja - kui süüa tervislikult, siis kehakaal ei suurene ka..
29. nädalal - lapse kaal ultraheli järgi ~1200 g.

Palun kommenteerige järgmised vere analüüsi tulemused:
Mind huvitavad need tulemused, mis on alla või üle normi (WBC, LYMPH%, NEUT#, MONO#, RBC, HGB, HCT). Milline võib-olla põhjus?

WBC - 15,04 (N: 4,1-9,4);
NEUT% - 76,8 (40-80);
LYMPH% - 13,5 (15-45);
MONO% - 8,1 (2-10);
EO% - 1,5 (0,5-6,0);
BASO% - 0,1 (0-1,5);
NEUT# - 11,54 (1,8-7,5);
LYMPH# - 2,03 (1-3,5);
MONO# - 1,22 (0,2-1);
EO# - 0,23 (0-0,4);
BASO# - 0,02 (0-0,1)
RBC - 3,59 (4-5,1);
HGB - 113 (N: 118-150);
HCT - 32,3 (N: 35-46);
MCV - 90 (82-98);
MCH - 31,5 (27-32);
MCHC - 350 (320-360);
RDW - 14,3 (11,6-14,8);
PLT - 242 (N: 150-380);
MPV - 9,4 (7,2-11,1);
P-LCR - 19,8 (15-35);
PDW - 10,2 (9-14);
PCT - 0,23 (0,1-0,4).

F.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud F.!

Kas mul on õigus, kui arvan, et tegemist on 1. rasedusega ja 1. oodatava sünnitusega?
Jääb mulje ärevusest või isegi ärevushäirest. Peaksite väljendama sõnadega, mida te kõige rohkem kardate, mis oleks kõige hirmsam, mis saab teiega juhtuda jne.

Olete tubli. Saite ise probleemist aru, nagu kirjutate: "Tuleb välja - kui süüa tervislikult, siis kehakaal ei suurene ka.."

Rasedatel on vereanalüüsis muutused. Normid on mitterasedatele. Selle kohta on kirjutatud paarisentimeetri paksune raamat, kus on juttu vaid rasedate vere muutustest.
Hgb on 113. See on rasedale normi piiril (kuni 110), aga madalavõitu ja tendents on langusele raseduse tõustes. Seetõttu ka muud seonduvad langused. Peaksite sööma Fe-rikast toitu: tailiha, maks, vereproduktid, austrid, kaunviljad, pähklid, läätsed, kuivatatud puuviljad, spinat jm. Raua imendumist soodustavad tsitrusviljad, tomat, lillkapsas, porgand, paprika, brokkoli jm. Raua imendumist vähendavad: tee, kohv, piim, sojavalk, nisukliid, kaltsiumi lisandid jm.
Leukotsütoos, vere valem jm. näitajad on rasedal füsioloogiliselt tõusnud.
Tähtsaimad on Hgb, erütrotsüüdid, trombotsüüdid, hematokritt.

Valu kaebusega pöörduge esamalt oma raviarstile, vajadusel suunatakse teid uuringutele või konsultatsioonile.
On olemas raseduskriisi nõustamine, psühholoogid naistenõuandlates, sotsiaaltöötajad, imetamisnõustajad, loengud rasedatele jm.
Pöörduge ja jutustage oma murest.
Need inimesed on seatud, et rasedaid aidata.
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt
http://www.apollo.ee/product.php/0761893

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Määrimine raseduse alguses

Tere!

Olen 5+0 nädalat rase. Varem raseduse katkemisi pole olnud, kodus 2 aastane poisipõnn. Minu mure seisneb selles, et reedel hakkas väga õrnalt määrima (helepruun/pruun värvus nagu tavaliselt ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Kõik loetletud versioonid võivad tekkida, kuid kogemustele toetudes saame öelda, et raseduse algul määrib sageli, mis möödub ...

Loe edasi

Loote väline pööramine

Kohe on täis 34 nädalat ja tita on ikka tuharseisus, pole kordagi muus asendis üldse olnudki (alates sellest, kui asendit üldse jälgima hakatakse). Ilmselt saan lähiajal saatekirja välisele pööramisele, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, tuharseisus loodet soovitatakse väliselt pöörata peaseisu, kuna siis võimalik tupe kaudu sünnitus. Ideaalne aeg 34-36 rased.nädalas, õnnestumise % kusagil 40. Teostus kuni 20-30 min, enne ja pärast ...

Loe edasi

Kuuendal nädalal südamelööke ei leidnud

Käisin esmases kontrollis pärast rasedusest teada saamist kui rasedust oleks pidanud olema 6+4 ITKH-s. Arst ütles, et talle tundub, et rasedust on umbes 6+0 ning südametööd ta ei leidnud. Tal oli raskusi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Loote südamelööke võiks näha al. 6-ndast nädalast, seega teie puhul võis ikkagi olla piirpealne aeg ja tõesti ei pruukinud neid näha. Hematoomi olemasolu on väike vihke katkemise ohule, reeglina ...

Loe edasi

Antibeebipillid

Tere, mure järgmine:

Olen Lyndinette20 pille korrapäraselt võtnud mitu kuud, kuid nüüd juhtus esimene apsakas.
Oleksid pidanud lehe viimase (kahekümne esimese) pilli võtma õhtul kell ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane

Kui antibeebipill unustada, siis tuleks võtta kohe kui meenub ja jätkata skeemi 21+7 järgi, nagu ka tegite. Nüüd jätkake järgmist ...

Loe edasi

Kollakehatsüsti eemaldus

Tere, peale ovulatsiooni tekkis kollakeha tsüst mis oli 5*6cm ja 8+1 raseduspäeval tegi tsüst keerud sisse. Hakkas suur valu paremas küljes, läksin kohe ITK vastuvôttu, 5 tundi hiljem tehti laparoskoopia ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 34-aastane

Teie mure on mõistetav, kuid ka rasedatel esineb erakorralisi haigusi, mis vajavad erakorralist sekkumist. Suure tõenäosusega ...

Loe edasi

Kui suur tõenäosus, et laps terve?

Mina sain endale üllatuse. Polnud õrna aimugi, et olen rasedaks jäänud, kuid elasin nagu mitte rase inimene. Seega mul nüüd täielikult mure, kas laps sünniks tervena. Äkki peaks igaks juhuks aborti tegema. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Teie mure on mõistetav, kuid mitte mingit näidustust raseduse katkestamiseks meditsiiniliselt ei ole. Rasedus on suur juhus ja ...

Loe edasi

Menstruatsiooni hilinemine

Menstruatsiooni algus on tänaseks hilinenud 3 päeva, kuigi muidu on regulaarne. Internetist uurides oli ühe hilinemise põhjusena välja toodud ka rutiini muutust näiteks puhkus. Kas see kehtib juhul kui ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, jah keskkonna muutus, stress jne võivad põhjustada tsüklihäireid. Esmene mõte on muidugi ikkagi raseduse võimalus, kui menstruatsioon peetub. Seega kui peetumine on olnud nädal aega, siis võiks ...

Loe edasi

Rasedus ja MAXIM ANTIPERSPIRANT ROLL-ON

Tere! Olen 4 kuud rase ja enne rasedust kasutasin " MAXIM ANTIPERSPIRANT ROLL-ON-i " kaenlaall. Raseduse ajal ma nüüd seda kasutanud ei ole aga kuna suvi läheneb ja higistan suvel kaenaalt eriti palju ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Olen Soome arstidega nõus, selliseid teaduslikke uuringuid ei ole teostatud, seetõttu arstid seisukohta ei võta. Konsulteerimise ...

Loe edasi

Pillid

Tere

Võtsin 7. mail viimase beebipilli (diane35) ja siis hakkas tabletivaba nädal. 9. mail olin kaitsmata vahekorras. 11. mail hakkasid oodatud päevad tavapärasel ajal. Ma ei soovi enam pille ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui te olite kaitsmata vahekorras tabletivabal nädalal, siis te ei saa rasedaks jääda. Kui te pille ei soovi enam võtta, siis lihtsalt enam ei võta, kui tegelikult peaksite alustama skeemi järgi. ...

Loe edasi

37 aastane ja rase.

Tere Lgp. Doktor!

Test tuvastas, et olen ootamatult rasestunud. Kuna kõik tuli ootamatult, on mul tekkinud hirmud, seose oma vanuse pärast, siiski juba 37 aastane. Käesolev rasedus on neljas, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 37-aastane

Tunnustus abikaasale, rasedus on ikka rõõmusõnum. Naistearstina soovitan ikka ka seekord sünnitada ja siis munajuhad sulgeda ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: