Mured 19.01.09 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Vanus: 26.a.
Rasedus: 30 nädalat

Kaebused:
1. Jubedad valud ribide tsoonis kolmandat päeva; Tunne, et ribid lähevad laiemaks ja üsna tihti on tunda teravat valu siseorganitel. Kui kaua selline seisund võib kesta? Kuidas saab valu leevendada? Ei saa normaalselt hingata, lamada, istuda..
2. Kahe nädalane "tervislik dieet" (puuviljad; juurviljad; väherasvane toit... Tulemuseks kehakaal läks isegi paarsada grammi allapoole. See pole ju ka hea? Dieeti pidasin, kuna eelmine kuu kehakaal suurenes ~4 kg. Tuleb välja - kui süüa tervislikult, siis kehakaal ei suurene ka..
29. nädalal - lapse kaal ultraheli järgi ~1200 g.

Palun kommenteerige järgmised vere analüüsi tulemused:
Mind huvitavad need tulemused, mis on alla või üle normi (WBC, LYMPH%, NEUT#, MONO#, RBC, HGB, HCT). Milline võib-olla põhjus?

WBC - 15,04 (N: 4,1-9,4);
NEUT% - 76,8 (40-80);
LYMPH% - 13,5 (15-45);
MONO% - 8,1 (2-10);
EO% - 1,5 (0,5-6,0);
BASO% - 0,1 (0-1,5);
NEUT# - 11,54 (1,8-7,5);
LYMPH# - 2,03 (1-3,5);
MONO# - 1,22 (0,2-1);
EO# - 0,23 (0-0,4);
BASO# - 0,02 (0-0,1)
RBC - 3,59 (4-5,1);
HGB - 113 (N: 118-150);
HCT - 32,3 (N: 35-46);
MCV - 90 (82-98);
MCH - 31,5 (27-32);
MCHC - 350 (320-360);
RDW - 14,3 (11,6-14,8);
PLT - 242 (N: 150-380);
MPV - 9,4 (7,2-11,1);
P-LCR - 19,8 (15-35);
PDW - 10,2 (9-14);
PCT - 0,23 (0,1-0,4).

F.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud F.!

Kas mul on õigus, kui arvan, et tegemist on 1. rasedusega ja 1. oodatava sünnitusega?
Jääb mulje ärevusest või isegi ärevushäirest. Peaksite väljendama sõnadega, mida te kõige rohkem kardate, mis oleks kõige hirmsam, mis saab teiega juhtuda jne.

Olete tubli. Saite ise probleemist aru, nagu kirjutate: "Tuleb välja - kui süüa tervislikult, siis kehakaal ei suurene ka.."

Rasedatel on vereanalüüsis muutused. Normid on mitterasedatele. Selle kohta on kirjutatud paarisentimeetri paksune raamat, kus on juttu vaid rasedate vere muutustest.
Hgb on 113. See on rasedale normi piiril (kuni 110), aga madalavõitu ja tendents on langusele raseduse tõustes. Seetõttu ka muud seonduvad langused. Peaksite sööma Fe-rikast toitu: tailiha, maks, vereproduktid, austrid, kaunviljad, pähklid, läätsed, kuivatatud puuviljad, spinat jm. Raua imendumist soodustavad tsitrusviljad, tomat, lillkapsas, porgand, paprika, brokkoli jm. Raua imendumist vähendavad: tee, kohv, piim, sojavalk, nisukliid, kaltsiumi lisandid jm.
Leukotsütoos, vere valem jm. näitajad on rasedal füsioloogiliselt tõusnud.
Tähtsaimad on Hgb, erütrotsüüdid, trombotsüüdid, hematokritt.

Valu kaebusega pöörduge esamalt oma raviarstile, vajadusel suunatakse teid uuringutele või konsultatsioonile.
On olemas raseduskriisi nõustamine, psühholoogid naistenõuandlates, sotsiaaltöötajad, imetamisnõustajad, loengud rasedatele jm.
Pöörduge ja jutustage oma murest.
Need inimesed on seatud, et rasedaid aidata.
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt
http://www.apollo.ee/product.php/0761893

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Rasestumine ja menses.

Tere!
Minu esimesest sünnitusest on möödas aasta,rinnaga toitmise lõpetasin poolteist kuud tagasi.Vahepeal olid päevad augustis vähese verega 7 päeva ja nūūd olid oktoobris väga vererohke 7 päeva.Ja ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,

kirja lugedes tundub olukord olevat normi piires. Kuna sünnitusest on möödas vaid aasta ja rinnaga toitmise lõpetasite hiljuti, siis saategi märkida üles menstruatsioonide ...

Loe edasi

Peetunud rasedus

Tere!
Soovitage palun, kas tasub mul veel midagi oodata või pean kiiremas korras puhastusele minna?
Olen 32a.vana. 2 rasedust lõppenud sünnitustega (esimesel oli suur verekaotus, ise sünnitused ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, teil kindlasti peetunud rasedus, kuna rasedushormoon eiole tõusnud normaalselt.. Teil hormoonanalüüs tehtud üle 2 nädala vahega ja selles ajavahemikus minimaalne HCG tõus viitab peetunud rasedusele. ...

Loe edasi

Rase ja kurguvalu

Tere

Olen 7 nädalat rase ja juba mitmendat nädalat on kurguvalu ja nina kinni. Kurgumandlid on mul eemaldatud Kurguvalu ravimiseks olen kasutanud koduseid vahendeid: pipraplaaster, jõhvikas, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

TERE, kui te ravite ennast looduslikke preparaatidega, siis see kindlasti lootele ei mõju, ka kurguvalu ei ole lootele kahjulik. See ravi on mõeldud ikka teie enesetunde parandamiseks. Lugupidamisega ...

Loe edasi

Duphaston

Tere!
Käisin täna arsti juures sooviga jääda rasedaks. Lõpetasin pillide võrmise 1 november ja päevasi pole tulnud. Samuti ütles arst, et hetkel pole võimalik rasestuda. Küll aga duphastoniga peaks ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane

Antibeebipillide toimel muutub emaka limaskest üliõhukeseks, seetõttu ei ole menstruatsioonid esialgu tajutavad, kuigi munasarjad ...

Loe edasi

Tundlikud rinnad

Tere!

Olen 27.a. naine, sünnitanud ühe korra keisrilõikega(mai 2012). Aborte ega katkemisi pole olnud. Viimane menstruatsioon algas 17.11, tugevam veritsus kestis 4 päeva, määrimist oli kuskil ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,

raseduse 1. tunnus on menstruatsiooni peetumine ehk hilinemine ja 2. positiivne raesdustest hommikusest uriinist. Ka siis kui menstruatsioon on väga verevaene, on soovitav ...

Loe edasi

loote areng

Tere!
Minu lugu on järgmine. Mul on tuvastatud polütsüstilised munasarjad ja väike emaka vahesein 1,1cm. Menstruatsioon on mul olnud alati 3-5 kuu tagant. Väga-väga ebaregulaarselt. Poolteist aastat ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane

Rasedusaja määramisel on tähtsaim daatum viimase menstruatsiooni 1. päev. Kas saan õigesti aru, et teil oli tegemist ka seekord ...

Loe edasi

Võimalik rasedus

Probleem selles,et mul pole päevi juba selle aasta 11 -ndast aprillist ,aga ette rutates olen käinud 2 aastat tagasi operatsioonil munajuhad pandi kinni,et mitte rasestuda ja peale seda oppi päevad käisid ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Teil premenopaus ja sellest tingitud kaebused nagu kaalutõus, rindade hellus jne. Menopausi saab diagnoosida alles 1 aasta viimasest menstruatsioonist ja seega tagantjärgi. HCG on teil negatiivne ...

Loe edasi

müoomi opp ja rasestumise soov

Olen 40 aastane, kaks last, vanem 7 a ja noorem on 11 kuune. Plaanime kolmandat last, kuid ultraheli kontrollis selgus, et emakaõõnes tagaseinas on 0.98 mm suurune müoom, mis deformeerib emaka õõnt. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Sageli emakaõõnde ulatuvad sõlmed, isegi väikesed nagu teil, võivad anda rohke verega tsüklit ja sel juhul igal juhul vajalik eemaldamine. Kui selline sõlm oleks kusagil lihases, siis oleks see ...

Loe edasi

Kuidas lõpetada piima tekkimist?

Tere!
Mul oli 18-ndal novembril raseduse katkestamine 21. nädalal med näidustusel. Eile (20.11) sain koju. Rinnad hakkasid suurenema, nagu kivid, piimatäis. Võtsin 1 mg Dostinexsi, aga piima siiamani ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane

Kahjuks kaasneb hilisheidenditega ja suurte raseduste katkestamisega laktatsioon ja piimapais.
Ise saate rinnad tugevalt ...

Loe edasi

Antibiootikum ja rasdeus

Tere olen 29 aastane naine ja rase siis 22 nädalät ja on kolmas kord tulnud tagasi põiepõletik, nüüd käsisin arsti juures uuesti ja kuna 3 kord tuli tagasi sain kolmandat korda antibiootikumid siis nitrofur-C ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,

alates 20st nädalast on ravimid, mis on arstlikul näidustusel, lubatud, sest kõik loote organid on juba arenenud, jätkub vaid nende kasv. Nitrofurantoiin on lubatud kogu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: