Mured 19.01.09 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Vanus: 26.a.
Rasedus: 30 nädalat

Kaebused:
1. Jubedad valud ribide tsoonis kolmandat päeva; Tunne, et ribid lähevad laiemaks ja üsna tihti on tunda teravat valu siseorganitel. Kui kaua selline seisund võib kesta? Kuidas saab valu leevendada? Ei saa normaalselt hingata, lamada, istuda..
2. Kahe nädalane "tervislik dieet" (puuviljad; juurviljad; väherasvane toit... Tulemuseks kehakaal läks isegi paarsada grammi allapoole. See pole ju ka hea? Dieeti pidasin, kuna eelmine kuu kehakaal suurenes ~4 kg. Tuleb välja - kui süüa tervislikult, siis kehakaal ei suurene ka..
29. nädalal - lapse kaal ultraheli järgi ~1200 g.

Palun kommenteerige järgmised vere analüüsi tulemused:
Mind huvitavad need tulemused, mis on alla või üle normi (WBC, LYMPH%, NEUT#, MONO#, RBC, HGB, HCT). Milline võib-olla põhjus?

WBC - 15,04 (N: 4,1-9,4);
NEUT% - 76,8 (40-80);
LYMPH% - 13,5 (15-45);
MONO% - 8,1 (2-10);
EO% - 1,5 (0,5-6,0);
BASO% - 0,1 (0-1,5);
NEUT# - 11,54 (1,8-7,5);
LYMPH# - 2,03 (1-3,5);
MONO# - 1,22 (0,2-1);
EO# - 0,23 (0-0,4);
BASO# - 0,02 (0-0,1)
RBC - 3,59 (4-5,1);
HGB - 113 (N: 118-150);
HCT - 32,3 (N: 35-46);
MCV - 90 (82-98);
MCH - 31,5 (27-32);
MCHC - 350 (320-360);
RDW - 14,3 (11,6-14,8);
PLT - 242 (N: 150-380);
MPV - 9,4 (7,2-11,1);
P-LCR - 19,8 (15-35);
PDW - 10,2 (9-14);
PCT - 0,23 (0,1-0,4).

F.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud F.!

Kas mul on õigus, kui arvan, et tegemist on 1. rasedusega ja 1. oodatava sünnitusega?
Jääb mulje ärevusest või isegi ärevushäirest. Peaksite väljendama sõnadega, mida te kõige rohkem kardate, mis oleks kõige hirmsam, mis saab teiega juhtuda jne.

Olete tubli. Saite ise probleemist aru, nagu kirjutate: "Tuleb välja - kui süüa tervislikult, siis kehakaal ei suurene ka.."

Rasedatel on vereanalüüsis muutused. Normid on mitterasedatele. Selle kohta on kirjutatud paarisentimeetri paksune raamat, kus on juttu vaid rasedate vere muutustest.
Hgb on 113. See on rasedale normi piiril (kuni 110), aga madalavõitu ja tendents on langusele raseduse tõustes. Seetõttu ka muud seonduvad langused. Peaksite sööma Fe-rikast toitu: tailiha, maks, vereproduktid, austrid, kaunviljad, pähklid, läätsed, kuivatatud puuviljad, spinat jm. Raua imendumist soodustavad tsitrusviljad, tomat, lillkapsas, porgand, paprika, brokkoli jm. Raua imendumist vähendavad: tee, kohv, piim, sojavalk, nisukliid, kaltsiumi lisandid jm.
Leukotsütoos, vere valem jm. näitajad on rasedal füsioloogiliselt tõusnud.
Tähtsaimad on Hgb, erütrotsüüdid, trombotsüüdid, hematokritt.

Valu kaebusega pöörduge esamalt oma raviarstile, vajadusel suunatakse teid uuringutele või konsultatsioonile.
On olemas raseduskriisi nõustamine, psühholoogid naistenõuandlates, sotsiaaltöötajad, imetamisnõustajad, loengud rasedatele jm.
Pöörduge ja jutustage oma murest.
Need inimesed on seatud, et rasedaid aidata.
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt
http://www.apollo.ee/product.php/0761893

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Laparoskoopia vajadus

Tere! Olen peaaegu 33 ja esimest korda elus püüan rasestuda. Mehe analüüs korras. Tsükkel on alati regulaarne olnud 23-25 päeva, ovulatsiooni testid positiivsed 10-11 päeval. Emakas ja munasarjad ultraheli ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere.Kui tegemist mitterasestumisega, siis reeglina me ootame 1 aasta ja alles siis planeerime diagnostilist laparoskoopiat.. Kui on kindel diagnoos näiteks munasarja tsüst, müoomid jne, sel juhul varem. ...

Loe edasi

Rasestumine

Tere!
Püüame mehega aasta algusest saadik last saada. Korra õnnestus kevadel rasedaks jääda, aga ainult kuuks ajaks. Nüüd olen enne päevi teinud testi ja see on näidanud 2 triipu. Seda mitmel korral ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 39-aastane

Unustasite kirjutada, kas olete sünnitanud ja kas veel on rasedusi olnud. Niisugusi väidetavaid rasedusi nimetatakse biokeemilisteks ...

Loe edasi

Probleemid peale sünnitust.

Tervist. Sünnitasin pea 9 kuud tagasi. Menses taastus mai kuuses ja olnud nagu kellavärk. Kuni kals kuud tagasi algas imelik alakõhi valu/krambid. Nagu kohe kohe algaks menses kuigi just lõppes. Nüüd viimane ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, oluline on teada kas te veel imetate. Kui jah, siis tsüklihäire võimalik.Kui ei , siis peaksite tsüklihäire tõttu siiki pöörduma günekoloogile. Välistada ei saa ka rasedust, seega tehke rasedustest(käsimüügist). ...

Loe edasi

Kas tegemist eelmenopausiga?

Tere!

Olen 37a ja tsüklipikkus kogu aeg olnud 23-24 päeva, päevade pikkus 3-4. Viimasel neljal tsuklil on olnud päevad vähese verega, pigem selline limane ja roosakas. Tampoon vahetamisel ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, raske öelda kas probleem on stressist tingitud või on hoopis hormoonidest. Võmalik, et stress on seda võimendanud. Arusaamatuks on jäänud, kas te olete praegu ka üritanud rasestuda või ei. Või kas ...

Loe edasi

Menstruatsiooni hilinemine

Tere, olen 18-aastane naisterahvas ning olen mures milline on kõige tõenäolisem põhjus mu antud murele. Nimelt oli mul viimati menses 2.mai ja kestis 6päeva, peale seda senini pole. Olen teinud ka korduvalt ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 18-aastane

Õigeim vastus on, et broneerige koheselt aeg noortekabinetti vastuvõtule. Kui rasedustestid on negatiivsed ja rasedust ei diagnoosita, ...

Loe edasi

Rasedana veres põletik ja plt

Tere!Olen 13 nädalat rase. Tehtud vereproovist selgus, et veres on põletikunäit 12 ning plt on normist rohkem ehk 420. Muud vere ja uriini näidud kõik olid korras. Ennast kuskilt haigena ei tunne ning ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 37-aastane

Rasedatel on verenäitajad erinevad mitterasedatest. Rasedate vereanalüüside kohta on kirjutatud palju teaduslikke raamatuid ja ...

Loe edasi

Menstruaaltsükkel kõigub_2

Järg küsimusele: (Soovin rasestuda, oleme regulaarset seksuaalelu elanud, kuid 3 kuu jooksul ei ole see veel õnnestunud. Menstruaaltsükkel on mul regulaarne, kuid kõigub 28 ja 32 päeva vahel (poole aasta ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 34-aastane

Tänan tagasiside eest, loodame, et juba sel aastal tuleb positiivne rasedustest. Kui nii ei lähe, siis võiks uuel aastal alustada ...

Loe edasi

cerazette

31.aug oli ilma kondoomita vahekord nõnda nimetatud katkestatud suguühe. minu küsimus enne oli 5a mirena arst määras cerazetti 3 päeva enne sai võetud tablette. kokku võetud 7 päeva kui suur tõenäosus ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, tõenäosus on väga väike, kuid kindlalt raske öelda. Seega, kui tsükkel peetub nädal , tehke raedustest. DRKadastik

Loe edasi

Menstruaaltsükkel kõigub

Tere!

Soovin rasestuda, oleme regulaarset seksuaalelu elanud, kuid 3 kuu jooksul ei ole see veel õnnestunud. Menstruaaltsükkel on mul regulaarne, kuid kõigub 28 ja 32 päeva vahel (poole aasta ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 34-aastane

Kahjuks unustasite kirjutada, kas kunagi on rasedusi olnud? Kunstlike viljastamiste kabinettide kogemus väidab, et ovulatsioonide ...

Loe edasi

Rasedus ja tervistkahjustatav töö

Tere. Sooviks teada millal peaks jääma töölt koju rase kes töötab maalrina(ehitusel siseviimistelja) ?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

1. Tuleb end rasedana ämmaemanda juures arvele võtta sooviga sünnitada
2. Kui emadusnõuandlas on olemas jurist, siis jurist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: