Võimalik rasedus? 01.01.09 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Kui palju võivad rasedusvastased plaastrit kahjustada võimalikku loodet?

Kuna jäin plaastrite ostuga hilja peale, mõtlesin, et olen kuu aega ilma plaastriteta ja edasi jätkan nagu tavaliselt. Menses enne beebibillide/plaastrite kasutamist olnud ebaregulaarne, nüüd plaastritega skeemi järgi käinud. Rasedusi varem olnud ei ole.

Viimane kuupuhastus oli 1.-5.dets. Päevad on hilinenud 4 päeva, samas rasedustest on negatiivne. Kas võib olla tegu lihtsalt tsüklihäirega või ikkagi rasedusega?

Kui kaua võib aega minna, kui kodune test rasedust näitama hakkab?

Enesetunne on normaalne, vahepeal tundsin pidevat pearinglust, kuid arvasin end "nn üle mõtlevat". Praegu on tunda hooti alakõhus valutorkeid, mis mööduvad iseenesest ja on esinenud varemgi.

Reedel peaks skeemi järgi asetama uue plaastri. Olen mõelnud võimaliku rasestumise jätta pigem suve perioodi, st praegu võiks plaastritega jätkata. Samas, kui siiski rasedusega tegu, ei hakkaks enam loodet plaastritega kahjustama. Nüüd ei teagi, kas jätkata plaastritega või mitte. Või peaks ootama, selguse saamiseks (st kas menses hakkab või ei).

Kus on võimalik Tartus anda vereproovi vms erakorraliselt kui üldse?

Ette tänades N 28.a

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, Uriinitest näitab rasedust mitte enne kui 10-14 päevast rasedust , vahel ka hiljem. Verest test on täpsem ja näitab väga varast rasedust. Kui te kahtlete , siis üks võimalus on teha verest raseduse proov günekoloogi juures. Võite ka pöörduda erakliinikusse, kuna seal on järjekorrad siiski lühemad. Kuna teil on olnud tsüklihäired, siis võimalik,et te pole ikkagi rase, kuid kindlalt seda tõesti öelda ei saa vereproovita. Raseduse alguses kasutatud hormonaalse kontratseptsiooni kohta pole leitud lootele kahjulikku toimet(uuuringute põhjal). Dr Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Rasedus8 nädalad lapse soo tead saamine

Tere!
Kas on võimalik kusgil kliinikus teha kindlaks lapse soo
Olen 8 nädalad rase?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, soo määramiseks me ei tee eraldi testi. Tehakse I trimestri sõeluuring alates 9ndast nädalast, mis annab ka soo vastuse. Samas on ebaeetiline katkestada rasedus peale uuringut, kui sugu teile ei ...

Loe edasi

Lapse sugu

Tere olen rase 8 nädalat ja sooviks teada lapse sugu enne aborti kuna meil on juba 3 poega . Käisin arstil ja arst ütles et ei ole võimalik .kas teil oleks võimalik mind aidata .ette tänades.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, raseduse I trimestri sõeluuringu raames tehakse alates 9ndast nädalast vereproov, sealt saab ka teada sugu. . DRKadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: