varajane rasedus 03.04.08 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,

Olen 24 aastane ning hetkel peaks rasedust olema u 6 nädalat. Test andis õrna triibu.
minu mure seisneb selles, et kõhus kergelt pakitseb, selline päevadele sarnanev valu ja ja eile öösel peale vahekorda jäi vetsus paberile õrn roosa triip. Hommikul aga ei olnud enam midagi.
eelmine rasedus katkes mul septembris 15-dal nädalal, põhjus teadmata. Hakkas ilma valudeta veritsus ja see määrimine kestis u nädala ja siis katkes ka rasedus. Püüti duphastoniga veel turgutada aga ei olnud abi. leiti ka paar bakterit, ning arvati, et kuna platsenta oli kinnitanud ennast põhimõtteliselt emakakaelale (viimases UH-s arst ei näinud enam emakakaela) siis need bakterid tegid oma töö. On see tõenäoline? laps oli muidu kontrollis terve ja aktiivne, kasvas korralikult.
Kuna laps on väga oodatud siis on väike hirm naha vahel, et kas peaks kohe arstile tormama või kannatab see 2 nädalat veel oodata ja üks test vahepeal veel teha et saada veidi tumedamad triibud. Menstruatsioon on siiani käinud täpselt 30 päevase tsükliga ja 25 märts algama pidanud mesntruatsioon ei ole siiani alanud. Rinnad on hästi tundlikud. Muud nagu ei saa aru.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!
Kaebuste puhul tuleks järgida rasedate režiimi: hoiduda vahekorrast, hoiduda füüsiliset ja ka vaimsest pingest, puhata-magada 8 tundi, tarvitada vitamiine rasedatele ja lisaks Omega 3 Möller`s kapsleid, loobuda treeningutest kuni 12. nädalani. Siis võib jätkata rasedate võimlemise ja rasedate vesivõimemisega.
Rasedus on kõige õrnem kuni 12 nädalat, kui puudub veel platsenta koos nn. kaitsvate hormoonidega.
Enamasti on heidendite põhjuseks viirusinfektsioonid, mis põhjustavad nii kromosoom- kui ka geenmutatsioone.
Viiruste vastu on võimalik õhutada ruume, viibida sageli värskes õhus, vältida kokkupuuteid ägedaid viirushaigusi põdejatega.
Kirjutage üles viimase menstruatsiooni 1. päev. Korrake rasedusteste 1x nädalas.
Rasedus on kinnitatud siis, kui on näha loode ja loote südamelöögid günekoloogilises ultraheliuuringus.
Vältimatut arstiabi vajate, kui: tekib günekoloogiline verejooks, see on 1 side või 1 tampoon tunnis ~3-5 tunni jooksul; ravile allumatu alakõhuvalu, palavik üle 38,5.
G.Litter, www.naistearst.ee, Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Varajane raseduse katkemine

Viimane menstruatsiooni alguskuupäev oli 18.12.2020. Rasedustesti tegin 22.01 ja 26.01, mõlemad olid positiivsed. 26.01 hakkas kergelt määrima ning täna(27.01) on juba suurem verejooks(nagu menstruatsioon ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, suure tõenäosusega on teie rasedus kahjuks katkenud. Kindlasti peate pöörduma kas ämmaemanda või günekoloogi poole, peab ikkagi ülevaatama , kas organism puhastustäielikult või on vaja toetavaid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: